Boerenbruiloft op het dorpsplein

Op het dorpsplein in het centrum van ’t Zand wordt net als vorig jaar ook dit jaar een Pleinfeest gehouden. “Op het vernieuwde plein wordt zaterdag 22 augustus vanaf 16.00 uur een ouderwets gezellige Boerenbruiloft gehouden”, zegt de organisatie, die in handen is van Dorpsraad ’t Zand, Stichting Stimulering Dorpsactiviteiten en Zakenclub ’t Zand.

“Samen eten, drinken en genieten van een aantal stellen, mannen, vrouwen en kinderen gekleed in traditionele West-Friese klederdracht.” Na een welkomstdrankje worden een aantal in West-Friese klederdracht gestoken (bijna) dorpsgenoten door de ceremoniemeester nader voorgesteld en kan het feest beginnen. “Op een echte West-Friese bruiloft kan het natuurlijk niet ontbreken aan sterke verhalen en leuke anekdotes. Ook tijdens deze bruiloft is hier natuurlijk alle ruimte voor en beklimmen meerdere sprekers/spreeksters  het spreekgestoelte. Tussendoor worden de verschillende gangen van het diner opgediend. In samenwerking met de keuken van verzorgingshuis de Zandstee worden een aantal echt ouderwetse gerechten volgens oma’s recept bereidt. Het feest wordt omlijst door passende muziek en voor wie dat wil kunnen zelfs de voetjes nog even van de vloer.”

Een prachtig evenement waar vast weer vele inwoners van ’t Zand bij aan deelnemen. Voor € 7,50 kunnen ze aanschuiven bij het driegangendiner en ontvangen daarbij twee consumpties. Inschrijfformulieren voor deze Boerenbruiloft zijn te verkrijgen bij SPAR Nielsen en Bakkerij Slijkerman in ’t Zand.

 

Tussen de sterke verhalen en leuke anekdotes door worden de verschillende gangen van het diner opgediend. Foto: aangeleverd
Tussen de sterke verhalen en leuke anekdotes door worden de verschillende gangen van het diner opgediend. Foto: aangeleverd

Flyer Boerenbruiloft

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info