Chique de poep

Stiekem zijn we allemaal best bang voor veranderingen. Vermijden we het liefst datgene waarvan we niet weten hoe het zou zijn. Houden we angstvallig vast aan het oude vertrouwde. Of dit nou goed is of niet.

De gemeente heeft ons op de hoogte gebracht van de verandering van vuilinzameling. De restafvalbak verdwijnt. Hiervoor in de plaats zamelen wij oud papier in.
Ideaal lijkt mij. Het oud papier wat je verzamelt na een gemiddeld weekje reclameblaadjes sparen via de brievenbus is enorm. Handig als je dit gewoon in de bak achter je huis kan dumpen. Is ie vol leg je het ernaast zodat het lekker je hele eigen tuin door kan waaien. Bijkomend feit is dat je niet je adressen van de brieven hoeft te scheuren omdat het toch je eigen terrein aan gaat en je het dus ook zelf weer op moet ruimen. Écht, ik ben voor.

Het restafval. Daar komen ondergrondse voor. Oei, dat is wel heel veel verandering waarvan nog niemand weet hoe of deze zal bevallen. Want ipv met je doos oud papier op pad te moeten moet je nu met je vuilniszak op pad. En dat staat toch echt vele malen minder chique. Het is vies (eigen vuil?). En de ondergrondse zitten áltijd vol dus past jou zak er niet meer bij. Voor vele is de oplossing heel gemakkelijk. Dumpen náást de container. Vogels en ratten die daar weer op af komen. Zakken stukken maken. Maar ja, dat ruimt de gemeente maar op want zij willen dat we zelf zorg dragen voor onze lege chipszakken, patatbakkies, poepluiers en andere zooi.

Ik ben blij dat we 1 zo’n madenbak kwijt zijn in de tuin. Ik hoop van harte dat het zwerfpapier op deze manier opgelost is. Dat ritje met mijn vuilniszak moet ik ervaren. En als de buurvrouw van verderop, wat slecht ter been ,haar zak kwijt moet ben ik de beroerdste niet hoor om deze ook even mee te nemen. Ondergrondse vol? Kan het me niet voorstellen. Ook de gemeente doet zijn stinkende best om dit project goed te laten verlopen.

De gemeente zorgt niet voor een uitdaging. Wij als bewoners zijn de grootste uitdaging in deze. Zijn wij niet bereid om ons afval juist te scheiden. Gaan wij misbruik maken van deze ondergrondse en dumpen wij hier afval in welke eigenlijk bedoeld is voor een ritje naar de vuilstort. Zetten we onze zooi ernaast in plaats van het weer mee terug te nemen en even een melding te doen. Tjah, dan gooien we onze eigen glazen in. Wat zal dan de volgende stap zijn? Wegen per adres? Extra betalen?

Nee, open staan voor verandering, verbetering en je best doen het te laten slagen met elkaar dat is toch het minste en het slimste wat we kunnen doen. Misschien kunnen we een leuke vuilniszak ontwerpen. Eentje die past bij je mooie jurkje of nette pak, staat hartstikke chique de poep.

tot volgende keer

vrolijke groet

ps dinsdag 3 maart tussen 16.30 en 19.30 uur kunt u met al uw vragen over die nu al te volle ondergrondse containers, die niet matchende grijze vuilniszakken bij uw pak en het verkrijgen van een prikstok voor uw oud papier in de achtertuin terecht in de kantine van voetbalvereniging Geel Zwart. Doen hoor! Ruimt lekker op in je hoofd.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info