Column: Ik zwem voor Femm – Soepel zwemmen

Veertig jaar lang gezond en fit, dus is het tijd om met de goede gezondheid iets terug te doen voor mensen die dit geluk niet gegeven is. Dit is de motivatie van Debby Burger-de Graaf om op zaterdag 9 augustus de monstertocht van Den Helder naar Texel te zwemmen. Onder het motto ‘Ik zwem voor Femm’ wordt tevens door Debby geld Header column debbyingezameld voor de stichting Spieren voor Spieren.

Speciaal voor de lezers van tzand.info is er wekelijks op maandag een column te vinden. Hierin beschrijft Debby wat er allemaal op haar pad komt op weg naar 9 augustus. Klik hier om de actie te steunen.

Soepel zwemmen
En dan lig je op een ochtend te vechten met jezelf.
Ik hoor vraagtekens opkomen??
Ja, het gebeurt weleens dat je eigenlijk wel hard wil zwemmen
maar dat het lichaam niet wil.
En als het lichaam niet wil dan gaat het koppie mee.
En iedereen weet dat als het “tussen de oren” niet goed zit,
de prestaties uit blijven. Vanochtend had ik zo’n ochtend.

Vreselijk hard aan het werken, overal pijntjes,
motivatie in m’n kleine teen gezakt, bah.
Totdat een mede zwemmer zei: “tjee, jij hebt een kleur”,
en ik moest toegeven dat het mijn ochtend niet was.
 “Joh, geef er lekker aan toe, ga gewoon soepel zwemmen”.

Wat een verademing!!
Dat ik dat van iemand anders moet horen, en dan pas kan schakelen.
Het laatste half uur zwem ik soepel en relaxed,
en dan zit het plots tussen de oren ook weer goed.
Om 8 uur stap ik naar buiten, de vogeltjes fluiten, en de zon breekt door het wolkendek,
kom maar op met die dag, nu kan ik de hele wereld aan!!

Debby zwemt (5)

FOTOGRAFIE ANDRÉ SONDERMAN

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info