Complimenten burgemeester Van Kampen voor inwoners en ondernemers

Stap voor stap komt er weer meer ruimte in het openbare leven. Gemeente Schagen merkt dat inwoners, ondernemers en verenigingen nadenken over hoe er op een veilige manier invulling gegeven kan worden aan de anderhalvemetersamenleving. Burgemeester Marjan van Kampen: “Complimenten voor al die mensen die hierover nadenken. En ook complimenten voor iedereen die zich hierbij goed aan de regels houdt. Het vraagt veel van ons allemaal, maar we zijn het verplicht tegenover kwetsbare groepen en al die mensen in de zorg die de afgelopen maanden overuren hebben gedraaid en dat nog steeds doen.”

Met het versoepelen van de maatregelen kan een aantal branches hun bedrijf voorzichtig weer opstarten. De gemeente overlegt met deze ondernemers hoe dit zo veilig mogelijk kan. Hierbij krijgen zij zoveel mogelijk ruimte, maar kijkt de gemeente tegelijk hoe ze zich aan de richtlijnen kunnen houden. “Aan onder andere campings, zwembaden, eigenaren van speeltuinen en dierentuinen, maar ook sportverenigingen vragen wij om een plan in te dienen. Hierin staat hoe zij vorm geven aan de richtlijnen en daarmee dus veilig open kunnen,” aldus burgemeester Van Kampen. “Er zijn al heel veel plannen ingediend. Hierin zien we de enorme veerkracht en creativiteit van onze ondernemers terug. Dat stemt mij heel positief. Tegelijk begrijpen wij de teleurstelling voor de ondernemers die nu hun deuren nog gesloten moeten houden, zoals de sportscholen of de campings waar het sanitair nog gesloten moet blijven. Wij krijgen veel vragen van sportscholen of zij toch écht niet alvast open mogen. Helaas mag dat niet. We zien wel dat sommige sportscholen nadenken over hoe zij toch hun leden kunnen laten sporten. Door bijvoorbeeld buiten sport te organiseren. Als gemeente denken we graag met hen mee om te kijken wat er wél mogelijk is binnen de geldende maatregelen,” aldus burgemeester Van Kampen.

Winkelgebieden steeds drukker
De gemeente ziet ook dat het in de winkelstraten steeds drukker wordt. Burgemeester Van Kampen: “Ik begrijp heel goed dat mensen weer meer willen gaan winkelen. Toch wil ik iedereen vragen om zich ook hierbij aan de richtlijnen te houden. Houd anderhalve meter afstand, blijf thuis als je verkouden bent en áls je buiten bent, vermijd drukte. Dus als je merkt dat het druk is, kom dan op een later moment terug.”

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info