Daniel naar EK en WK dammen

Hallo, mijn naam is Daniel en ik ben 10 jaar oud. Afgelopen januari heb ik met 4 klasgenoten voor het eerst meegedaan met schooldammen. Vanaf dat moment kregen wij geregeld damles op school (Kameleon Julianadorp) van meester Maarten. Met het kampioenschap van Den Helder werden wij eerste.

In februari heb ik individueel meegedaan met het ‘Open persoonlijk kampioenschap van Den Helder’ waar ik ook eerste werd. Ik begon dammen toen echt leuk te vinden. Hierna hebben we met school ook goed gepresteerd met het Noord-Hollands kampioenschap (1e) en met de halve finales van het Nederlands kampioenschap (2e). In de finale ging het niet zo goed en werden we uiteindelijk 16e.

Na deze damwedstrijden kreeg ik van meester Maarten de vraag of ik niet mee wilde doen met het Nederlands kampioenschap individueel voor welpen (leeftijdscategorie 8-10 jaar). Dat wilde ik graag en daar behaalde ik uiteindelijk de 4e plaats. De nummers 1,2 en 3 plaatsten zich hierdoor voor het EK en WK dammen.

Omdat de nummers 2 en 3 niet mee wilden/konden mocht ik meedoen en daarom doe ik van 1 t/m 9 augustus mee met het EK wat gehouden wordt in Tallinn (Estland) en eind oktober met het WK in Prora, Duitsland op het eiland Rügen.

Tot vorige week heb ik vrijdags na schooltijd damles gehad en 5 keer heb ik op de maandag les gehad van dammeester Ivo de Jong. Verder oefen ik af en toe met mijn vader, die lekker niet meer kan winnen van me en speel ik potjes en maak ik puzzels op de app ‘Lidraughts’.

Komende zondag reis ik met mijn vader, 21 andere damspelers, 8 ouders en 4 coaches van de KNDB naar Estland. Bij de begin- en eindceremonie dragen we dan t-shirts van TEAM NL. We spelen dan individueel maar ook voor het landenklassement. Heel erg spannend en nieuw voor me, maar Ik kijk er enorm naar uit.

Omdat de Dambond niet erg vermogend is moeten we de reis- en verblijfkosten helaas zelf betalen en daarom heb ik een doneeractie opgezet (https://www.doneeractie.nl/ek-en-wk-dammen-voor-welpen/-79713) Via o.a. tzand.info en Facebook zal ik iedereen op de hoogte houden van het reilen en zeilen tijdens de kampioenschappen.

Groetjes Daniel Vink

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info