De Pen is bij… Fons Dekker

(geplaatst op 4 mei 2011)

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De pen is deze keer bij… Fons Dekker.
Aannemer van beroep en woonachtig in de Stolpen. Getrouwd met Annemieke, vader van Jos, Martijn en Anouk. “Laat ik eerst mevrouw Deutekom-Seijts bedanken voor deze digitale pen die zij mij aanreikt. Met haar bezigheden aan de kerk heb die ‘lastige’ tante wel eens een helpende hand nodig. Ik ben daar dan goed voor. Trudy, ik doe het met plezier hoor.”
Vragen en antwoorden
Hoe lang ben je al Zandtemer?
Haha, ben ik nooit geweest. Ik heb altijd aan de Rijksweg gewoond in de Stolpen. Wij zijn wel vanaf het eerste uur betrokken geweest bij ’t Zand. School, sport en kerk daarvoor zijn wij altijd aangewezen geweest op ’t Zand. Ook voor mijn werk ben ik veel in ’t Zand te vinden maar Stolpenaar zal ik voorlopig wel blijven.
Wat bevalt je aan ’t Zand?
’t Zand is en mooi klein dorp waar de sociale voorzieningen nog altijd goed voor mekaar zijn. Al blijft het natuurlijk jammer dat in het winkelhart enkele ondernemers zijn vertrokken. Voor de leefbaarheid in het dorp is het in stand houden van de bestaande faciliteiten moeilijk genoeg, daar moeten we met zijn allen aan blijven werken.
Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?
Het bordje naar de Stolpen. Dan kom je langs de mooiste omgeving. Als je in deze periode om je heen kijkt naar de prachtige bloembollenvelden. Narcissen, crocussen, hijacinten, tulpen, noem ze maar op zoveel schoonheid, zo dicht bij, met zorg gekweekt door de bloembollenkwekers, het is een pracht gezicht! Het voorjaar met de bloembollenvelden in bloei duurt nooit lang genoeg. Bloeiend Zijpe is hier fantastisch mee bezig.
Wat is je mooiste herinnering?
Spreekt voor zich dat de privé gebeurtenissen onvergetelijk zijn. Zoals de geboorte van onze drie kinderen. Mooie herinneringen heb ik aan de vele grote en kleine werken die wij met onze medewerkers hebben gerealiseerd. Waar wij nog altijd mooie herinneringen aan hebben is de herbouw van de bedrijfsruimte van Peter Clemens. Maar vooral van de heropening op 23 juni 2001, was errugg gezellig. Ook het behalen van de publieksprijs van de ondernemersvereniging (Schager Courant) door ons bedrijf is een jonge herinnering waar ik met plezier op terug kijk.
Waar kan je o.a. van genieten?
Samen met anderen organiseren van evenementen of actie’s. Vanuit de kerk is een actie op touw gezet om ons orgel te restaureren. Deze actie is zeer geslaagd. Gluhwein na de kerstvieringen was een geweldige maar vooral een gezellige actie, doen we volgend jaar natuurlijk weer! Ook voor onze IJsvereniging Nut en Genoegen. De verkoop van tete â tete’s was een van de uitgevoerde acties. Samen met de kinderen zijn we huis aan huis langs de deuren geweest. Winterdag als het even begint te vriezen staat het bestuur van onze ijsvereniging al in de startblokken. Zodra het even kan moet er worden geschaatst. Maar het moet wel even worden voorbereid. De koets moet naar de ijsbaan. De lampen moeten er bij gezet. De afgelopen twee jaar moest dit op een geïmproviseerde wijze. Je staat er dan van te kijken wat je met elkaar, in een korte tijd kan realiseren.
Wat mist ’t Zand?
In ‘t Zand barst het van de clubs. Biljartclubs en toernooien zijn er in overvloed, er is ook een jongeren toernooi. Echter een jeugdbiljartclub ontbreekt nog. Wie weet, de tijd zal het leren…
Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Als het echt nodig is kan je mij altijd bellen. Maar voor een moorkop van bakker Slijk…., mag ook van der Ploeg zijn hoor.
Als ik aan ’t Zand denk, dan…
Denk ik aan de Zandtemer kermis. Iedereen is daar vol van. Maar de Stolper kermis dat is onze kermis. Iedereen kent iedereen. Is ook altijd gezellig. Het afgelopen jaar voor het eerst sinds jaren weer in een bollenschuur. Laat ik de kleine glaasjes in de koets ook niet vergeten.
De pen gaat naar…
Ons Stolper en Zandtemer fotoarchief, Dirk Smit. Als oud Stolpenaar en al jaren Zandtemer is Dirk altijd van de partij om gebeurtenissen en veranderingen op de gevoelige plaat vast te leggen. Zijn imposante fotocollectie daar zal eenieder jaloers op kunnen zijn. Ik ben benieuwd wat hij ons kan vertellen.
Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info