De Pen is Bij… Ingrid Pijnacker

In deze rubriek leveren wij de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij…  

Ingrid Pijnacker, geboren op 23 juni 1971 aan het einde van de Bosweg, nr 50a  als 5e in het gezin. Ik heb een super leuke jeugd gehad met 2 oudere broers en 1 oudere zus. Ik was vaak buiten te vinden of in de bollenschuur van mijn ouders. Ik ben sinds mei 1996 getrouwd met Ed Sikman en we hebben 2 leuke zoons, Jitse (27 en woont reeds samen met Britt) en Jur (24). Inmiddels ben ik 17 jaar werkzaam op de administratie bij Intermediair Groep Holland (IGH) die bemiddelt in aan- en verkoop van bloembollen en aanverwante producten.  IGH is gevestigd op de Witte Paal in Schagen  en ik ga altijd heel blij naar mijn werk toe. Verder werk ik een paar uurtjes per week bij mijn overbuurman, Wilco van der Hulst op kantoor. Mijn hobby’s zijn handballen (en nazitten), series kijken, fietsen en ik ben tevens secretaris van de Stichting Stimulering Dorpsactiviteiten ’t Zand e.o. en doe nog een aantal activiteiten voor h.v. Geel Zwart (eierenaktie, Hap Stap Trap, blinde pool).

 


Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Geboren dus aan de Bosweg en daar tot en met mijn 18e gewoond en ben toen verhuisd met mijn ouders en zus naar Schagen waar ik 2 jaar hebt vertoefd. Daarna 6 jaar gewoond in the middle of nowhere aan de Westerduinweg in Sint Maartenszee (tegenover het ECN). In 1997 zijn we verhuisd naar Julianadorp. Erg fijn gewoond maar toen Korte Bosweg 49 te koop kwam zijn we overstag gegaan en wonen we daar sinds 2008 voor de mooie Eendenkooi.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Het geijkte antwoord; de gezelligheid en iedereen zegt elkaar gedag; even snel naar de Spar gaat eigenlijk niet lukken want je komt altijd wel iemand tegen. We hebben een fantastische sporthal en gelukkig ook nog een mooie snackbar, voetbalkantine, kroeg, bakkerij en slagerij.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Ik vind aan de reling staan bij dames 1 in de sporthal wel een erg leuke plek (en het sportcafé zelf) maar tevens aan de Keinsmerweg nr 50 staan als de harddraverij op kermismaandag weer present is, is ook mooi. Dit geldt overigens ook voor de kermiszaterdagmiddag in het voorcafé van De Jonge Prins. De mooie bollenvelden in het voorjaar voor en achter ons huis zijn ook ieder jaar weer prachtig.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Oeh lastig hoor, dat zijn er natuurlijk heel veel; logischerwijs de komst van onze kinderen, handballen bij Geel Zwart, de kermissen, de vakanties met gezin en familie en dan vooral die met mijn zus en zwager zijn onvergetelijk.

 

Waar kan je o.a. van genieten?

Ik ben heel erg gek op de zon en ga daarom het liefst op vakantie naar een zonnig land. Wat knap je daar van op! Lekker op ons eigen terras zitten en naar het strand gaan, uit eten, Zandstock, het organiseren en beleven van Hap Stap Trap, weekendjes weg, gezelligheid met de vriendengroep, vergaderen en de uitjes met de SSDA , de 2- jaarlijkse veiling, Zandtemer kermis, naar de bioscoop gaan, de vinylparty in De Jonge Prins, dynamic tennis en ga zo maar door.

 

Wat mist ’t Zand?

Een drogist à la Kruidvat of Etos. Altijd handig als je die op het dorp hebt. En een bos om in te wandelen en hard te lopen.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Nou sowieso niet doen, lijkt me geen goed idee alleen voor een vliegvakantie naar de zon kun je me wakker maken.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Behalve het feit dat het lekker rustig is en aangenaam is om te wonen denk ik ook aan de vele verenigingen die we hebben, het zijn er bijna 40 en dat wij uitblinken met het aantal  vrijwilligers die zich met veel inzettingsvermogen in ons dorp waarmaken.

 

Mijn antwoord op de vraag van Karin Glas – Jongerling;
Ingrid, jouw eerste seizoen in DMW3 zit er inmiddels op, teken je nog een paar jaar bij?

Haha leuke vraag Karin! Daar zeg ik volmondig JA op. Ik vond het erg leuk en lekker handballen en de nazit is me ook goed bevallen met jullie. Zo lang het kan, wil ik het volhouden.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Ruud Sneekes; hij is sinds een aantal jaren mijn gezellige, grappige collega en verantwoordelijk voor de verkoop van lelies en ik ben zeer benieuwd naar zijn antwoorden.

 

Deze Zandtemer zou ik graag de volgende vraag willen stellen: 

Beste Ruud, je woont sinds een paar jaar weer in ’t Zand waar, zoals hierboven al genoemd veel vrijwilligers zijn. Wanneer denk jij aan een vrijwilligerstaak te gaan beginnen en wat zal dit dan zijn?

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info