De Pen is bij… Judith Deutekom-Jongejan

(geplaatst op 22 februari 2012)
In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De pen is deze keer bij… Judith Deutekom-Jongejan.
“Aan die nieuwe achternaam moet ik nog wel even wennen, sinds 29 augustus 2011 ben ik getrouwd met Erik. Niets mis met een Deutekom natuurlijk, maar ik ben er toch ook wel trots op om een Jongejan te zijn ;). Als ik voor mijn eigen bedrijf Judith’s Reisadvies de telefoon aan neem, dan zeg ik stiekem nog te vaak: Goedemiddag met Judith Jongejan!”
Vragen en antwoorden
Hoe lang ben je al Zandtemer?
Al zo lang als ik leef, want 31 jaar geleden werd ik geboren aan de Tulpstraat. Toen ik drie jaar was verhuisde mijn ouders, broertje Jos en ik naar de Kanaalkade. Daar heb ik gewoond totdat ik het huis uit ging en in de Julianastraat ging wonen voor zes jaar. Het kanaal bleef trekken, dus inmiddels woon ik al weer vier jaar aan de Kanaalkade. Iets dichter bij de brug en op kleine afstand van mijn ouders!
Wat bevalt je aan ’t Zand?
Het ons-kent-ons sfeertje (ook al is dat niet altijd leuk, er zijn uitzonderingen) waardoor je sociale controle hebt en echte dorpse gezelligheid. Ik zou nooit in een stad kunnen wonen, ’t Zand is echt wel mijn dorp! Ook sinds ik voor mijzelf ben begonnen met www.judithsreisadvies.nl is het leuk om te zien hoeveel je hebt aan goede mond tot mond reclame in ons mooie dorp!
Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?
Dat blijft dan toch wel de Kanaalkade. Of zoals vele bewoners van deze prachtige straat zeggen: de Goudkust! Nu op nr 45 met gezellige buren en een prachtig uitzicht op de overkant en de vlotbrug. Voorheen nr 61a met vrij uitzicht: voorkant op het kanaal, achterkant op het bloemenveld dat zich uitstrekt tot de Korte Bosweg (en overigens deels weer met dezelfde buren!).
Wat is je mooiste herinnering?
Dat zijn er te veel om op te noemen, maar dan hou ik het voor vroeger buitenspelen met mijn broertje Jos en de buurkids van de Geus. Altijd flessietrap, slagballen, vissen, varen, zwemmen en hutten bouwen bij de bosjes en het egalement/sloot welke is verbonden aan het kanaal. Maar ook de kampioenschappen van de handbal Geel Zwart. Van jongs af aan blijft het leuk om eens in de zoveel tijd eens op de ‘platte kar’ door het dorp te mogen gaan!
Waar kun je o.a. van genieten?
Mij maak je blij met lekker eten, een droog wijntje, vakanties, gezelligheid van vrienden en familie om mij heen en ook zeker met een volle Multitreffer tijdens een thuiswedstrijd van mijn handbalteam Geel Zwart Dames 1. Daar krijg je echt een kick van… ik hoop dat ik dat nog lang vol kan houden met al die goede jonge meiden om me heen ;).
Wat mist ’t Zand?
Toen ik voorheen om 06.15u ‘s morgens op het viaduct stond te wachten op een bus die mij naar Alkmaar bracht en vervolgens op een trein kon stappen naar mijn school in Haarlem, heb ik wel eens een treinstation of een betere busverbinding met Schagen gewenst, zodat ik de reistijd met een stuk kon verkorten. Maar als ik hoor hoe de verbindingen nu zijn, had ik toen nog helemaal niets te klagen geloof ik!
Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Als echt avondmens zijnde hoor ik mijn wekker niet graag gaan. En mij wakker maken is op zich al een hele prestatie! Maar als ik dan een moment op moet noemen waar ik graag voor wakker wordt, dan is het voor het halen van een vlucht! Vakantie of werkreis, dat maakt niet uit. Als ik mijn bed uit moet komen om naar Schiphol te gaan, dan mag je mij altijd wakker maken!
Als ik aan ’t Zand denk, dan…
… denk ik aan: thuis, gezelligheid, familie, vrienden en sporten. Stiekem ook wel een beetje aan de Kermis en Zandstock, alhoewel ik die best een jaar kan missen in ruil voor een mooie vakantie!
De pen gaat naar Zandtemer… omdat?
Mijn vader Adriaan Jongejan, waar ik sinds vorig jaar ook een paar dagen per week mee samenwerk bij zijn bedrijf Adcorporate in Schagen. Veel mensen kennen mijn vader wel als de accountant uit ’t Zand, maar ik ben er vooral trots op dat ik zo’n gezellige, warme, openhartige vader heb!
Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info