de Pen is Bij… Janco Zeeman

In deze rubriek leveren wij om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij…  

Janco Zeeman, geboren in ’t Zand, 52 jaar, opgegroeid aan het Molenpad tot mijn 20ste. Daarna verhuisd naar de Oude Rijksweg 111, waar ik nu nog steeds woon. Echter nu al weer 25 jaar op nr 122. Getrouwd met Liesbeth de Jongh en vader van drie dochters, Elina, Yaika en Vanja. Werkzaam bij EMT als een van de eigenaren

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Eigenlijk mijn hele leven, geboren en getogen

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Prima dorp waar velen vriendelijke mensen samen wonen en werken met veel loyaliteit.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Dat is toch wel mijn achtertuin met onze serre, zodra de zon een beetje komt ben ik daar graag te vinden, ik krijg altijd de opmerking dat ik z’n druk baasje ben, maar zodra ik de zon zie dan kan ik wel opeens stil zitten ?

 

Wat is je mooiste herinnering?

Dat zijn er velen,  o.a. de  reizen die ik heb  gemaakt met mijn gezin maar ook voor mijn werk. Op zulke momenten waar alles anders is t.o.v. thuis zijn vaak de herinneringen het grootst omdat deze zo anders en bijzonder zijn.

 

Waar kan je o.a. van genieten?

O ik geniet van vele dingen, dat kan zijn van een goede glas wijn met een stuk vlees of van m’n gezin die allen vol in hun studie carrière zitten. Maar ook een dagje strand met wederom een flesje wijn,  of van succesjes op het werk als we met ons team een machine hebben geplaatst ergens in de wereld en de klant is tevreden.

 

Wat mist ’t Zand?

Dat is natuurlijk een leuke vraag waar allerlei antwoorden op mogelijk zijn. Maar ik zal er een paar op noemen die mogelijk in deze categorie kunnen staan.

Bijvoorbeeld een gebrek aan groei(aantal huizen ) in ’t Zand, het dorp groeit kwa inwoners aantal veel te langzaam t.o.v. van de tijd waar we nu in leven. Als we ons dorp nog een beetje leefbaar willen houden met een actieve middenstand(i.p.v. een slaapdorp) zal het dorp echt verder moeten groeien d.m.v. meer huizen(inwoners). Dit kan natuurlijk op de aangewezen plekken maar ook de huidige voetbal velden liggen ideaal tegen de dorps kern aan om hier huizen te plaatsen. De voetbal velden kunnen weer naar de rand van ’t Zand en zouden een prima buffer kunnen vormen tussen het industrieterrein en de bewoning.

Ook een goede brugverbinding van uit industrieterrein naar de N9 is er eentje die in dit lijstje mag staan.

Een ander puntje is om de Brede school ook echt brede algemene school van te maken en geen verschil te maken van meerdere scholen. In een klein dorp zoals de onzen is het niet van deze tijd wat betreft integratie. Lessen kunnen natuurlijk altijd wel in bepaalde richting worden gegeven maar dan op les niveau.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Bij nood van een ieder kun je me wakker maken, maar ook mogen mijn dochters me wakker maken als ze naar huis willen en ergens uit het nacht leven in Schagen staan, voor milkshake sta ik op, en rij Schagen op en neer

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Mijn geboorte dorp, en dat ik een van de vierde generatie Zeeman ben die hier leeft en werkt.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Naar Jose Kleine die ik al heel lang ken en komende tijd weer een bloemen zaak gaat runnen in Schagen , en d.m.v. deze pen haar wat bekendheid wens en de veel succes met dit avontuur.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info