dokonieuws 08.01.2024

DOKOLOTTO

TREKKING 05-01-2024

1e prijs nummer   01   Nikkie Schilder

2e prijs  nummer   49   Ron Jimmink

 

TREKKING 12-01-2024

1e prijs  nummer   02   Jesse Schilder

2e prijs  nummer   66   Jan Bierhaalder

 

 

OLIEBOLLENTOERNOOI

————————————–

Afgelopen vrijdag werd het Oliebollen (of eigenlijk Appelflappen) -toernooi gehouden. Er deden negen spelers mee en er was van te voren een indeling en programmaatje gemaakt. Door middel van loting werd er telkens een opstelling bepaald dus hierin zat genoeg afwisseling en we besloten ter plekke dat we telkens drie games zouden spelen.

De eerste ronde was een dubbelronde en hierbij speelden Ron met Arjan tegen Jacco en Ton. Dit werd 3-0. De tweede partij ging tussen Michael en Arie tegen Ingmar en Adriaan. Voor mij nog steeds onduidelijk welke spelregels werden gehanteerd maar ik mocht uiteindelijk 2-1 noteren.

De tweede ronde was ook een dubbel en nu speelden Jacco en Ingmar tegen Ron en Michael (3-0) en Ton en Arjan tegen Arie en Sandra (2-1).

Daarna gingen we enkelen : Arie tegen Adriaan (3-0), Arjan tegen Sandra (1-2), Ingmar tegen Michael (1-2) en Ron tegen Jacco (3-0).

De vierde ronde was een probeersel, een spelvorm welke wij eigenlijk nooit eerder hebben gedaan. Kort uitgelegd : 6 spelers gingen enkelen en de overige spelers zaten aan de kant. Iedereen speelde een game tot de 11. Zodra een tafel klaar was ging de verliezer aan de kant en nam de reservespeler deze plek in en begint met het aantal punten van de persoon die zojuist verloren had. Dus eindigde een game met 11-6 dan begon de volgende partij met 6-0 in het voordeel van de nieuwe speler. Veel roulatie dus en op verzoek even de vermelding dat Jacco hierbij eindelijk had gewonnen  😉 .

Hierna was het tijd voor de nominaties voor Oliebol van het Jaar. We hadden uiteindelijk allemaal verschillende namen en redenen : Ton (omdat hij 2 x had gewonnen), Arjan (zonder reden), Hans (vaak afwezig), Martin (hij en wij weten de reden van afwezigheid), Chris (altijd bezig met kl… rubbers), Nico (6 weken weg om het Oliebollentoernooi te ontvluchten), Jacco (kon niet kiezen en nomineerde zichzelf), Trudy (had al een trui aan met Oliebol van het Jaar). Dat Trudy het moest worden was duidelijk want zij vroeg er gewoon om 😀 😃  maar we besloten een tweede Oliebol te kiezen door middel van de bekende DOKO-LOTTO balletjes. En balletje 60 wees hierbij Ingmar aan! Ook hij kreeg een mooie trui aan welke (net als een wisselbeker) volgend jaar weer overgaat naar de volgende Oliebol.

Hierna werden er nog wat partijtjes gespeeld en kijken we terug op een geslaagde avond!

 

 

 

 

RECREANTEN

———————-

Op woensdagavond speelt een leuke groep recreanten van 19.30 uur tot 21.30 uur in de gymzaal.

Gewoon gezellig en onderling zijn er leuke partijen tafeltennis. Er is nog ruimte voor meer mensen!!

Dus lijkt het je leuk om hierbij aan te sluiten, kom dan op woensdag naar de gymzaal!!

 

Groetjes, Sandra

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info