19.11.2023

VAN DE VOORZITTER

Belangrijk nieuws voor DOKO van de gemeente afgelopen week: de bouw van de nieuwe sportzaal zal op zijn vroegst op 1 april komend jaar van start gaan.

Mogelijk zelfs nog later. Dat betekent dat we tot die tijd nog in de gymzaal kunnen trainen en als we de laatste competitiewedstrijd uitspelen kunnen we ook de voorjaarscompetitie nog in onze vertrouwde omgeving afwerken.

De bouw gaat waarschijnlijk tot het eind van het jaar duren. We zullen dus zeker in het najaar uit moeten wijken naar een andere locatie. Welke locatie dat wordt is nog niet helemaal zeker, afgelopen week kwamen er nog een paar alternatieven in beeld, die zullen we als bestuur goed moeten afwegen.

Op het sportieve vlak is er nog net geen kampioenschap van DOKO 1 te vieren, maar niemand twijfelt er aan dat het bij de laatste thuiswedstrijd over twee weken gaat lukken. Tenslotte was er afgelopen dinsdag weer een leuke clinic voor de Zandtemer basisschooljeugd, zelfs een korte stroomstoring mocht de pret niet drukken.

 

Nico

 

VAN DE WEDSTRIJDSECRETARESSE

PROGRAMMA

============

Vr. 24-11   20.00 uur   DOV 4  –  DOKO 1     Ron, Ingmar, Michael

 

Za. 25-11  10.00 uur   StedeBroec 2  –  Noordkop/DOKO 1      Jax, Pim, Cheyenne

 

 

UITSLAGEN

==========

Na lange tijd stonden er weer thuiswedstrijden op het programma. DOKO 1 speelde tegen De Victors. Van te voren werd er even flink gerekend en punten geteld om te kijken of het kampioenschap deze avond al binnengehaald kon worden. Naast zelf een goed resultaat neerzetten was het ook afhankelijk wat de concurrentie deed. Het goede resultaat lukte, mede doordat De Victors met twee man kwam opdagen, hun sterkste speler Roy was verhinderd. Zonder spelen al 3-0 voor. Na eenvoudige overwinningen van Ron, Ingmar, de dubbel en wederom Ingmar werd het 7-0. Hierna een hele spannende partij tussen Michael en Piet. Met 11-1, 9-11, 4-11, 11-9 en 9-11 trok Piet helaas aan het langste eind. Doordat Michael en Ron de laatste partijen wonnen werd het uiteindelijk 9-1. “Concurrent” Backhands won echter met 8-2 zodat er nu 9 punten verschil zijn. Maar met een wedstrijd minder gespeeld kan het kampioenschap eigenlijk niet meer ontglippen.

DOKO 2 had het deze avond lastiger tegen Olympia 5. Sterkste speler Jasper stond weer opgesteld, samen met Jan en Ruud. Er werden hele lange en spannende partijen gespeeld, de laatste partij was pas om kwart over 12 afgelopen. Er werden vier wedstrijden in vijf games beslist, vier wedstrijden in vier games en slechts twee partijen gingen in drieën (beide door Hans en beide gewonnen, scheelt weer tijd 😉). Onder andere de dubbel van Jacco en Hans ging in vijven en helaas met 9-11 in de beslissende game verloren. Martin speelde zijn laatste partij ook in vijven en had de winst voor het grijpen, maar met 8-11, 11-8, 11-7, 11-13 en 10-12 ging het punt naar StedeBroec. Slotpartij was Jacco tegen Ruud, ook in vijven. In de laatste game ging het over en weer, maar Jacco hield zijn zenuwen in bedwang en won deze game, en dus de partij, met 12-10. Al met al kwam er 4-6 op het scorebord te staan en behoudt DOKO hiermee de derde plaats.

DOKO 3 mocht aantreden tegen de koploper DOV 8. Met 7 punten voorsprong hadden zij genoeg aan een 7-3 overwinning maar Chris, Arjan en Sandra waren van plan hier een stokje voor te steken. Chris opende de wedstrijd tegen Jaap, die nog maar één partij in deze competitie heeft verloren. Een sterke linkshandige speler met een dodelijk forehand. Hier had Chris dan ook geen antwoord op en verloor de partij. Sandra won hierna in drieën van Tygo en Arjan in vieren van Sara zodat het 2-1 kwam te staan. Een ijzersterk dubbel van Arjan en Sandra maakte hier 3-1 van. Hierna had ook Sandra niets in te brengen tegen Jaap en verloor in drieën;  3-2. Chris begon hierna goed tegen Sara maar zij nam de controle helemaal over en won in vieren zodat het 3-3 werd. Nog vier partijen te gaan. En laten deze nou alle vier gewonnen worden!! Dus ook de pot tussen Arjan en Jaap! Met 11-6, 5-11, 11-9 en 11-7 wist Arjan te winnen en verloor Jaap dus zijn tweede partij van dit seizoen. Al met al een hele mooie, toch wel wat verrassende 7-3 overwinning!! Hierdoor staan we nog maar drie punten achter en zal de laatste wedstrijd beslissend zijn!!

 

Komende vrijdag speelt alleen het eerste team (wedstrijd was verzet), de overige senioren teams hebben een vrije week. Ik denk dat het een onderling toernooitje wordt!! De jeugd speelt na een aantal vrije weken ook weer, heel veel succes!!

 

Sandra

 

DOKOLOTTO

TREKKING 20-10-2023

 

1e prijs  nummer    5  Familie Schouten

2e prijs  nummer  45 Cees Volkers

 

TREKKING 27-10-2023

 

1e prijs  nummer   11  Theo Volkers

2e prijs  nummer  16   Ton Muller

 

TREKKING 03-11-2023

 

1e prijs  nummer   32   Chris Duineveld

2e prijs  nummer   49   Ron Jimmink

 

TREKKING 10-11-2023

 

1e prijs   nummer   30  Fam, de Wit

2e prijs   nummer    26  Eric van Engelen

 

TREKKING  17-11-2023

 

1e prijs  nummer     1   Nikki Schilder

2e  prijs  nummer    3   Frans van Loon

 

 

TREKKING  24-11-2023

 

1e  prijs  nummer  37   Dieuws Bas

2e  prijs   nummer  33   Nellie Groot

 

Ton Muller

 

JEUGDNIEUWS

Dinsdag 14 november jl. verzorgde MJ Tafeltennis uit Heemstede een ontzettend gezellige clinic tijdens de normale gymuren. Meester Pim en stagiaire Zoe waren ook van de partij. Komende twee dinsdagen mag je, als je dat wilt, meetrainen van 18.45 tot 19.45.

Op woensdag 27 december 2023 vindt er een scholierentoernooi plaats. Daarvoor komt nog een uitnodiging !

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info