Wielen in ’t Zand – Afl. 23 – Raymond van Reekum

In ’t Zand en omstreken zijn verschillende pareltjes op 4 (en soms minder of juist meer) wielen te vinden. Deze voertuigen verschillen in kleur, grootte, leeftijd, staat, kilometerstand en nog veel meer. Fotograaf en verhalenverteller Dirk Smit gaat op bezoek bij deze Oude Koetsen en zorgt er zo voor dat we er allemaal van kunnen genieten…

Aflevering 23 – Raymond van Reekum – Oldsmobile Cutlass Supreme

Naam: Raymond van Reekum

In bezit van:
Oldsmobile Cutlass Supreme uit 1967, 8 cilinder 5.4 liter small block.

Zo gekocht of zelf opgeknapt:
Zo gekocht, maar er waren wel wat aanpassingen nodig om hem goedgekeurd te krijgen. Zo moesten de uitlaten naar de zijkanten worden gebracht. En de handgrepen moesten nieuw gemonteerd worden. De motor moest nagekeken worden en er kwam een andere carburateur in.

Waar komt het voertuig vandaan:
Uiteraard is het een Amerikaanse wagen, maar hij is in 2010 gekocht bij een particuliere verkoper in Zeist. Deze verkoper ging emigreren en moest dus van de auto af. Dit was ook de reden dat Raymond hem voor een speciale prijs kon kopen.

Waarom deze en wat trekt je erin aan:
In eerste instantie was Raymond niet speciaal naar dit model op zoek. Maar doordat de verkoper er vanaf moest, kon hij dit aanbod niet laten schieten. Verder was het een mooi model met zijn toch weer meer ronde vormen. Een hele verandering in vergelijking met de auto’s van tien jaar eerder. Die waren groter en pompeuzer. Deze modellen werden functioneler.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info