dokonieuws 20.02.2023

VAN DE VOORZITTER

Spannend tafeltennis was er afgelopen vrijdag in de gymzaal. Drie wedstrijden met dezelfde uitslag, maar helaas alledrie in het nadeel van DOKO. Mooi om te zien dat het 1e team dichtbij het niveau zit dat nodig is om zich in de 1e klasse te handhaven. Maar dan moet het ook wel een keer meezitten, zoals voor Michael met zijn drie verloren vijfsetters.

Met een beetje geluk kan zo’n uitslag opeens heel anders uitpakken.

Gelukkig is de achterstand op de concurrentie nog te overzien. Bij het 2e team is Tim helaas uitgevallen met een blessure, waardoor het voor wedstrijdsecretaris Sandra flink sleutelen is om in het 2e en 3e iedere week drie man op te stellen. Maar met wat passen en meten gaat dat lukken. Als het 2e iedere week zo’n invaller heeft als Arjan heeft het niet te klagen, want die won er twee tegen de koploper. Klasse Arjan!

 

Nico

 

 

PROGRAMMA

============

Za. 25-02  18.00 uur   Olympia 2  –  DOKO 1      Ron, Ingmar, Michael

Vr. 24-02   20.00 uur   Olympia 4  –  DOKO 2      Jacco, Martin, Sandra

Vr. 24-02   20.00 uur   Olympia 5  –  DOKO 3     Ton, Chris, Arjan

 

UITSLAGEN

==========

Afgelopen vrijdag speelden de drie teams thuis en voor alle teams werd het een zware en lange avond. Het eerste speelde tegen Rapidity 3 uit Beverwijk. Ron opende traditiegetrouw de avond en won keurig in vier games van zijn naamgenoot. Ingmar volgde dit voorbeeld door ook in vieren te winnen van Leon. Michael kwam heel dicht in de buurt maar verloor helaas de vijfde game met 8-11. Doordat de dubbel werd verloren was de stand weer gelijk. Ingmar won hierna keurig in vieren en Ron moest zijn meerdere erkennen in Marc, tussenstand 3-3. Michael speelde een spannende pot, kwam 2-0 achter maar won hierna 2 games dus wederom een beslissende vijfde set. Helaas ging deze verloren. Ingmar verloor hierna van de sterkste speler Marc en Michael verloor van Ron (wederom een vijfsetter, zit er dus heeeel dicht bij maar telkens net niet…) zodat het 3-6 stond. De laatste partij was ook een vijfsetter maar met 12-10, 8-11, 11-7 en 13-11 haalde Ron het laatste punt binnen en zo werd het dus 4-6.

DOKO 2 speelde tegen Disnierats 6. Helaas is Tim door een schouderblessure uitgevallen dus was het even schuiven met de teamindeling. Deze week nam Arjan de honneurs waar in het tweede. De tegenstanders Eric, Hans en Edwin zijn bekend en de eerdere resultaten zijn in hun voordeel, dus er moest hard gewerkt worden voor de punten. Jacco opende de avond en maakte het gelijk superspannend. De vijfde set ging helaas met 13-15 verloren. Martin moest even op slag komen en wennen aan het spel van Hans maar de oplossing kwam te laat en het punt ging naar de tegenstander. Arjan wist keurig het eerste punt binnen te halen door in vieren van Edwin te winnen. De dubbel ging helaas verloren en Martin verloor hierna van Eric, tussenstand 1-4. Jacco won overtuigend van Edwin en Arjan had geen antwoord op het spel van Hans zodat het 2-5 werd. Martin verloor hierna van Edwin maar doordat Arjan en Jacco beiden hun laatste partij wisten te winnen werd de schade beperkt tot 4-6.

DOKO 3 speelde tegen Disnierats 8. Slechts twee partijen gingen in drie games, de overige in vier of vijf games. En helaas voor DOKO was het een avond van ” net niet”  … Doordat Arjan in het tweede meedeed werd Ton opgetrommeld en dat bleek een goede zet te zijn. In een spannende vijfsetter tegen Rene haalde hij het eerste punt binnen en later won hij ook overtuigend van Peter. Met 11-9, 7-11, 9-11 en 11-13 zat hij dicht bij een derde overwinning maar moest dit punt aan de tegenpartij laten. Nico en Sandra hadden meer moeite… beiden hadden niet echt hun avond, de spelwijzes van de tegenstanders waren niet in hun straatje en zoals gezegd, het was het net niet. Matchpoints werden niet verzilverd, op de cruciale momenten werden foutjes gemaakt en inhaalraces werden te laat gestart. Gelukkig wist Nico van Peter te winnen en Sandra van Rob zodat de avond nog een beetje gered was. Al met al had er meer in moeten zitten maar ook voor het derde team een 4-6 nederlaag.

 

Komende dinsdag dus maar weer volop trainen om de puntjes weer op de i te zetten en dan volgt er vrijdag een uitwedstrijd.

 

Gr. Sandra

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info