dokonieuws 25.03.2024

VAN DE VOORZITTER

Met vereende krachten hebben we afgelopen zaterdag DOKO verhuisd van de gymzaal naar het tijdelijk onderkomen in BolleNoord.

Veel dank nog aan de mensen die hebben meegeholpen, want het was toch nog een behoorlijke klus. Speciale dank aan Arjan die zijn busje beschikbaar stelde, zonder transportmiddel hadden we deze verhuizing niet kunnen doen. Onze inventaris heeft een mooi tijdelijk plekje gekregen in BolleNoord. Eén speeltafel is tijdelijk verhuisd naar Polisport, daar kwamen ze wat krap te zitten met tafels.

Afgelopen vrijdag hebben we tijdens een gezellige avond de DOKO Drome uitgeluid, leuk dat er nog een paar niet-spelende leden zijn komen kijken.

De training van afgelopen dinsdag was ook al heel goed bezocht, kennelijk wilde iedereen nog even de oude sfeer proeven.

In de competitie zijn er nog twee uitwedstrijden voor de boeg.

 

Nico

 

PROGRAMMA

===========

Vr. 29-03  20.00 uur   Esopus 1  –  DOKO 1         Ron, Ingmar, Michael

Vr. 29-03  20.00 uur   Olympia 5  –  DOKO 2       Jacco, Hans, Nico

Vr. 29-03  20.00 uur   Olympia 6  –  DOKO 3       Arjan, Nico, Sandra

 

Za. 30-03  10.15 uur   HBC 2  –  Noordkop/DOKO 1    Eljay, Jamel, Jax

 

UITSLAGEN

=========

En dat was het dan….. de laatste wedstrijden in de vertrouwde gymzaal en onze eigen aangrenzende DOKOdrome…. en aan iedereen kon je merken dat deze avond anders dan anders was. Dat de gymzaal wordt vervangen ala, maar dat er geen kleine verblijfsruimte terugkomt is voor ons moeilijker. Voor een ieder die geen tafeltennis speelt lastig te bevatten misschien, maar onze sport heeft dat gewoon nodig. Maar goed…. deze avond werden dus de laatste thuiswedstrijden van deze competitie gespeeld. DOKO 1 kreeg bezoek van Rapidity uit Beverwijk. Uit werd er met 7-3 verloren maar deze avond ging de strijd veel meer gelijk op. Ron was weer lekker op slag en won alle drie de enkels. Ingmar won met een spannende vijfsetter eenmaal en Michael zat er tegen Marcel heel dicht bij maar verloor de enkels. Gelukkig met Ron wel de dubbel gewonnen dus zeker een aandeel in het uiteindelijke 5-5 gelijkspel. Tegen de koploper een heeeeel knap resultaat en zo zijn onze mannen heel goed op weg naar een knappe handhaving in de eerste klasse!!

DOKO 2 kreeg DOV 7 uit Heerhugowaard op bezoek. Uit werd er een 5-5 gelijkspel behaald maar DOV kwam nu in de sterkste opstelling dus of dit weer haalbaar was was de vraag. Van Robert wisten Jacco, Hans en Tim niet te winnen maar Jacco en Hans wonnen wel de andere twee enkels. Tim had niet helemaal zijn avond maar wist gelukkig de laatste enkel te winnen en samen met Jacco vormde hij een sterk duo want dit punt werd ook binnengehaald. Al met al weer een mooi 5-5 gelijkspel.

Door al deze lange partijen stond Jacco om 00.00 uur nog te spelen maar hij was nu jarig!! Even gewacht tot de wedstrijd af was en toen zingen voor de jarige jop! Hij kreeg zelfs een heel mooi kado van zijn teamgenoten dat gelijk in gebruik werd genomen! Leuke afsluiter zo!!

DOKO 3 kreeg bezoek van Duintreffers uit Schoorl. Een van de concurrenten voor het kampioenschap. De uitwedstrijd bleef met 5-5 onbeslist maar Arjan, Chris en Sandra stonden op scherp. Alleen tegen de nog op 100% staande Rob werd het lastig. Chris en Sandra hadden weinig in te brengen tegen deze (2e klasse) speler maar Arjan had hem helemaal in de tang!! De service van Arjan was deze avond het wapen en Rob gaf de strijd op en raakte dus zijn 100% kwijt. Rob haalde daarentegen Sandra van de 100% af dus in dat opzicht stond het gelijk. De overige partijen inclusief de dubbel werden gewonnen waardoor het 8-2 werd. Na afloop werd er even gerekend en de slotsom is dat DOKO 3 nog vier punten nodig heeft met nog twee wedstrijden te gaan. Dat moet toch lukken!!!

 

Samen met onze tegenstanders hebben wij een extra borrel genomen en een hele mooie, bijzondere periode afgesloten. Komende week dus uitwedstrijden, succes allemaal!!

 

Sandra

 

 

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info