Doop Jan Doets tulp bij Hopmans Glorie

Ruim driehonderd klanten en relaties van Jan Doets America Tours uit Heerhugowaard ontmoetten elkaar donderdag 24 april tijdens de Jan Doets verrassingsmiddag bij het bollenveld van Jan Hopman (Hopmans Glorie) in ’t Zand.

Aanleiding van dit event was de doop van de rode Jan Doets Tulp. Bij het AZ-stadion in Alkmaar stonden zeven Amerikaanse bussen klaar om de gasten naar de eindbestemming in ’t Zand te brengen. Onderweg zat de stemming er goed in, er werd volop genetwerkt en een gids gaf informatie over de omgeving en tulpen. Bij aankomst in ’t Zand wachtte een feestelijk ontvangst met rode loper en chique tenten naast het bollenveld. Hapjes en drankjes met op de achtergrond klanken van de saxofonist en pianist zorgden voor een goede sfeer. Om 15.30 uur volgde het officiële gedeelte en werd de Jan Doets Tulp door Jan Doets, oprichter van Jan Doets America Tours, met champagne gedoopt. Dochter Elske Doets – inmiddels 13 jaar eigenaar – nam het certificaat in ontvangst, waarna alle gasten een toast met een glas champagne uitbrachten

Naast het delen van reiservaringen en netwerken deden de gasten met veel enthousiasme mee aan sportieve activiteiten. Na de prijsuitreiking gingen de gasten zelf nog het bollenveld in en ging iedereen met een mooi tulpenboeket en gevulde goodybag weer met de Amerikaanse bus richting AZ-stadion. Jan Doets America Tours kan terugkijken op een zeer geslaagde relatiedag.

Jan Doets Tulp
De Jan Doets tulp is een kenmerkende, helderrode, bijzondere parkiettulp en is enig in zijn soort. De tulp heeft goede groei eigenschappen. De doop is uniek. Hierbij krijgt de nieuwe tulp een definitieve naam, deze naam (Jan Doets Tulp) is vastgelegd te London (UK) in het namenregister. Ook in de teelt zal de Jan Doets tulp verder genoemd worden in teeltlijsten en de classificatielijst. De ceremonie bestaat altijd uit een besprenkeling met champagne en een uitreiking van de geregistreerde naamoorkonde.

Foto’s: www.kroon-fotografie.nl

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info