De Pen is bij… Kiek Broersen

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer.

De pen is deze keer bij… Kiek Broersen.

 

 

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Al ruim 55 jaar. Ik ben geboren in de C. de Leeuwstraat en heb daar bijna een jaar gewoond. Mijn eerste verjaardag is gevierd aan de Zijperdijk 2 in Anna Paulowna. We woonden daar op een grensgebied, de post kwam uit Oudesluis en de telefoon uit ’t Zand. In ’t Zand naar de kleuterschool en later de lagere school. Nog begonnen bij jufrouw Sanders op de oude lagere school. Daarna de mavo en de mts gedaan richting elektrotechniek. Mooie jaren meegemaakt achter de dijk met de buurtjes. Ik woon samen met mijn vrouw Anita en onze kinderen Nick, Luke en Donna aan de Leliestraat. Alweer bijna 32 jaar getrouwd. Inmiddels ruim 25 jaar werkzaam bij DIGIT Elektrotechniek, een elektrotechnisch bedrijf dat werkzaamheden voor de industrie verricht. Ik verzorg het relatiebeheer en de acquisitie voor ons bedrijf met bijna 80 medewerkers. Dus dagelijks op pad door heel (Noord) Holland om werk binnen te halen.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

’t Zand is mooi dorp met een hechte gemeenschap. De mensen hebben iets voor elkaar over en dat is o.a. terug te vinden in het verenigings- en sociale leven. Het leven is hier goed en onze kinderen vermaken zich prima hier. Zij hebben weer hetzelfde gevoel over ons dorp, en willen hier dus niet meer weg.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Er zijn vele mooie plekjes in het dorp. Tijdens een vrijwilligersfeest van de tennisvereniging zijn we het hele dorp doorgetrokken. Onderweg diverse spellen gedaan op bijzondere plekjes. Maar een van de mooiste is toch op onze tennisbanen. Het is er altijd gezellig en net een paar graden warmer. Om daarna weer naar onze heerlijke plek aan Leliestraat terug te keren.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Dat zijn er best veel, de eerste ontmoeting met mijn vrouw op de Oudesluizer kermis, de geboorte van onze kinderen. Maar ook een mooie schaatstocht, met m’n broers in de Eilandpolder en dan een bakkie doen bij Piet Aardbei. En aan de vakanties/reizen die we met onze vrienden maken.

 

Waar kun je o.a. van genieten?

Genieten is lekker vrij zijn, in de zomer op de fiets naar ’t strand. Dan met vrienden lekker een pilsje drinken. Met het hele gezin op vakantie naar de sneeuw. Schaatsen op een mooie winterdag door de polder met het geluid van krakend ijs. Op de motor met de mannen een mooie toertocht maken, vorig jaar ons hoogtepunt door de Dolomieten en via Oostenrijk naar huis. Een lekker potje tennis met m’n tennismaten. Kaarten met mijn vrienden, klaverjassen bij Geel Zwart. Voetbal en of handbal kijken bij onze kinderen.

 

Wat mist ’t Zand?

De geldautomaat is wel een gemis.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Als iemand me nodig heeft…

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Denk ik aan thuis zijn.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

De pen gaat naar Jan de Wit, omdat ik Jan bijzonder waardeer. Op de lagere school was hij mijn vriend waar ik samen veel mee heb beleefd. Samen met Jan de eerste gemotoriseerde autoped gebouwd. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en heeft al veel mensen blij gemaakt met zijn mooie creaties.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info