Duo-expositie in het Zijper Museum

Carla Grandiek en haar partner Herke Stiemer uit Stroet exposeren hun beelden en schilderijen van 1 oktober tot en met 27 december in het Zijper Museum te Schagerbrug.

Herke erfde de schilderkist met verf en penselen plus een ezel van zijn vader en na zijn pensionering is hij begonnen met schilderen. Bij Elly Doolaard van de Keesschuur te Anna Paulowna bekwaamde hij zich verder in het landschapschilderen. Hij schildert van foto’s, die hij uitwerkt op het doek.

Carla haar passie ligt bij het beeldhouwen. Ze begon met speksteen bij Crejat en is later met hardere steensoorten gaan werken, zoals serpentijn en albast. Vaak heeft ze een idee en
zoekt daar de steen op uit, maar meestal moet er toch veel weggehakt worden. Beeldhouwen is een onomkeerbaar proces, als er een stuk afbreekt, moet je je plan weer bijstellen. Eerst de vorm erin hakken, daarna vijlen, schuren en polijsten. Het is een langdurig proces, maar aan het einde word je vaak beloond.

De expositie van de beelden en schilderijen is te bewonderen in de gast-expositieruimte.

Het museum is in oktober geopend op zondag-, maandag- en donderdagmiddag. In november en december op zondag- en maandagmiddag.
De openingstijden zijn 12.00 – 16.30 uur.
Entree: € 5,-
In oktober is de entree gratis.
Meer informatie kunt u vinden op https://www.zijpermuseum.nl
Zijper Museum, Schagerweg 97D, 1751CB Schagerbrug

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info