Eerste informatieavonden glasvezel goed bezocht

Gemeente Schagen en E-Fiber zijn begonnen met de eerste informatieavonden over de aanleg van glasvezel. In totaal worden twaalf avonden georganiseerd, op diverse plekken. Naast de gemeente en E-Fiber is ook internetprovider TriNed bij de avonden aanwezig.

De eerste vijf informatieavonden – in Waarland, Petten, ‘t Zand en Schagen – zijn goed bezocht. E-Fiber en gemeente Schagen organiseren deze avonden niet alleen om vragen van inwoners te beantwoorden, maar ook om de betrokken partner TriNed de ruimte te geven zich voor te stellen. Vrijwel alle bezoekers zijn zeer positief over de komst van glasvezel. “Het was een heldere uitleg en de twijfels die ik had, zijn nu definitief weggenomen.” Ook de ondernemers uit de regio zijn enthousiast: “De snelheid van de huidige aanbieders is voor ons bedrijf echt niet meer toereikend. Wij staan te springen om glasvezel.”

40% aanmeldingen nodig
De campagne rondom de aanleg van het glasvezelnetwerk is inmiddels in volle gang. Indien 40% van de inwoners en bedrijven een glasvezelabonnement afsluit, legt E-Fiber in de gehele gemeente Schagen het glasvezelnetwerk aan. E-Fiber en de gemeente Schagen zijn verheugd dat TriNed een bijzonder goed aanbod heeft voor de gemeenschap van Schagen.

Volgende informatieavonden
De volgende informatieavonden zijn gepland op 21 september in Sint Maartensbrug, 22 september in Warmenhuizen, 27 september in Callantsoog, 4 oktober in Schagen en op 5 oktober in Tuitjenhorn. Speciaal voor ondernemers is een informatieavond georganiseerd op 28 september in Schagen.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info