Explosieve groei voor Rijschool Rick

Zakenclub ’t Zand organiseert sinds 1998 de verkiezing Ondernemer van het Jaar onder haar leden. Elk jaar selecteert de zakenclub vier ondernemers die strijden om deze felbegeerde prijs. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Zakenclub ’t Zand op dinsdag 9 januari 2024 wordt bekend gemaakt wie tot ondernemer van het jaar 2023 is gekozen en zo de opvolger wordt van Aannemersbedrijf P.N. Dekker & Zns. Op www.tzand.info komen de genomineerden aan het woord. Vandaag Rijschool Rick.

Na ruim acht jaar draaien Cindy (38) en Rick (40) Bellis nog altijd gedreven hun rijschool. “We groeien explosief”, vertellen ze enthousiast.

De grootste uitbreiding die een rijschool kan doen is de vrachtwagen. “Na anderhalf jaar wachten hebben we eindelijk onze vrachtwagen mogen verwelkomen, waar alle nieuwste opties op zitten die je maar kan bedenken. We zijn bezig met certificering bij Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL). Wie zich wil laten omscholen tot vrachtwagenchauffeur kan gebruikmaken van de SOOB-subsidie. Dat maakt het extra interessant.” Wat ook veel bedrijvigheid met zich meebrengt zijn scooterrijlessen en -examens. “Wij geven elke twee weken les. Wij zijn een examenlocatie en nemen om de week scooterexamens af. Die vraag is ongekend groot. We krijgen bezoek uit heel Nederland, vanuit Limburg tot Zeeland.”

Rick begon zijn rijschool in 2015. Inmiddels telt het bedrijf veertien werknemers en vormt hij samen met Cindy een VOF. Na een pittige coronaperiode met drie lockdowns waarin het hele bedrijf stil stond, hebben zij zich mooi staande kunnen houden “We hebben dit jaar iemand aangenomen op kantoor en dat scheelt enorm. We hopen dat komend jaar de wachttijden bij het CBR korter worden. We roepen iedereen op om je op tijd aan te melden als je een rijbewijs wilt halen. Verder zijn we bezig om extra instructeurs aan te nemen. We zijn wel selectief. Niet iedereen is geschikt voor dit werk. We voeren goede gesprekken en iemand moet echt in het team passen.”

Kijk voor meer informatie op www.rijschoolrick.nl.

FOTO: André Sonderman

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info