Gemeente Schagen zoekt Junior Cyber Agents!

Om de strijd aan te gaan tegen cybercriminaliteit is gemeente Schagen op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar die door het spelen van HackShield leren hoe ze zichzelf en hun omgeving wapenen tegen online gevaren.

De maatschappij digitaliseert in toenemende mate. Economisch en maatschappelijk biedt dat kansen, maar er zijn ook risico’s. Steeds meer mensen worden het slachtoffer van cybercrime of gedigitaliseerde vormen van criminaliteit. De aanpak van cybercrime staat daarom hoog op de lokale en regionale veiligheidsagenda’s.
Begin dit jaar startten zeven gemeenten onder de vlag van Noord-Holland Samen Veilig met de pilot HackShield.
HackShield Future Cyber Heroes is een educatieve game die acht- tot en met twaalfjarigen spelenderwijs opleidt tot Junior Cyber Agents. In de game gaan de kinderen op avontuur met de fictieve karakters Sanne en André. Samen vinden zij oplossingen voor digitale problemen zoals identiteitsfraude, cyberpesten en misbruik van privacy. Het spel is zo opgezet dat de kinderen ook hun omgeving betrekken bij het leerproces.
Op 1 juli werden in de zeven pilot gemeenten de eerste Junior Cyber Agents van Noord-Holland gehuldigd. Vanaf 2 september start een nieuwe campagne en gaan nog eens 18 gemeenten in Noord-Holland op zoek naar nieuwe Junior Cyber Agents. Zoals gemeente Schagen.

Word een Cyber Agent
De burgemeester van Schagen doet daarom een oproep aan alle kinderen, ouders, verzorgers en opa’s en oma’s. Zie haar filmpje op Youtube:

Ben of ken jij iemand die kwaadaardige hackers te slim af weet te zijn en het in zich heeft om zichzelf en de gemeente te beschermen tegen online gevaar? Dan is dat de Cyber Agent die we zoeken en die samen met de politie en burgemeester gaat zorgen voor een veilige digitale wereld!

Huldiging
De beste Cyber Agents uit Schagen worden in december gehuldigd door de politie en burgemeester. Gemeente Schagen ziet hen namelijk als de helden van de toekomst. Noord-Holland wordt de eerste provincie met zijn eigen team van Junior Cyber Agents.

Kom in actie!
Help jij ons om de online boeven te pakken? Speel nu mee! Je kunt HackShield online spelen op https://www.joinhackshield.nl/ of download de game in de App store. Via https://www.joinhackshield.nl/gemeente/schagen zie je het aantal Cyber Agents en hun behaalde scores binnen jouw gemeente.

Meer informatie over HackShield is te vinden via joinhackshield.nl.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info