Coen Donker – MTB verslag Beringen-Mijn (B) 30-08-2020

Een verslag van Cees Donker

De eerste MTB wedstijd van de 3 Nations Cups is verreden in Beringen-Mijn (B) onder herfstachtige omstandigheden. Bij de junioren waren er 70 renners ingeschreven en er verschenen er 65 aan de start en er zijn er “maar” 50 gefinisht!

De loting was Coen gunstig gezind en bij startte vanaf de tweede startrij en zijn team maat vanaf de derde rij. Voor de start was de spanning onder de renners groot maar iedereen kwam goed weg en Coen reed na de eerste bocht rond plaats 10. De wedstrijd startte onder droge omstandigheden maar na 10 minuten begon het te regenen en dat ging de hele middag door.

Het parcours in Beringen is zeer technisch en door de natte omstandigheden werd het parcours zeer glad en gebeurde er veel ongelukken. Door de gewijzigde weersomstandigheden was Coen flink gevallen om de Rock Garden (maar kon gelukkig doorfietsen) en heeft hij ook nog een andere wielset gestoken. Helaas verloor Coen daardoor erg veel plaatsen en zakte weg richting de 40e plaats maar door zijn doorzettingsvermogen en vechtlust wist hij als 26e te finishen (5e Nederlander).

Op naar het NK Streetrace in Oldebroek 5 september om 18 uur.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info