Gezamenlijk acties tegen vuurwerkoverlast

Samen met politie en jongerenwerk pakt gemeente Schagen vuurwerkoverlast aan. In verband met de onrust onder de bewoners van Tuitjenhorn is er voor gekozen om met de actie in Tuitjenhorn te starten.

Burgemeester Marjan van Kampen: “Als inwoner kunt u helpen om overlast te voorkomen. Praat met uw kind(eren) over vuurwerk en meld de politie als er ergens iets aan de hand is. Ook als u bijvoorbeeld iemand kent die zwaar (illegaal) vuurwerk heeft of verkoopt. Wij hebben samen met politie en de ouders de taak om jongeren te leren wat er wel en niet mag op straat. Ik begrijp dat deze periode voor ons allemaal een moeilijke tijd is en met name voor onze jongeren. Ze kunnen niet stappen of sporten bij een club. Door vragen te stellen als: Keur jij vuurwerk afsteken af? Of werkt het juist aanstekelijk om mee te doen? Weet u wat er speelt bij uw kind(eren).”

Aanpak
Om succesvol te zijn, wordt dit probleem op een integrale wijze opgepakt. De gemeente zet buitengewoon opsporingsambtenaren in, de zogenaamde BOA’s. Het jongerenwerk legt contact met de jongeren en probeert preventief in te zetten om hen keuzes te laten nemen en/of activiteiten aan te bieden. Samen met politie lopen zij zichtbaar door de gemeente. Door de inzet is het afgelopen weekend rustig gebleven.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info