Handbalsters Geel Zwart stunten tegen koploper Tornado

Petje af, voor de handbalvrouwen van Geel Zwart, die de koploper Tornado in de hoofdklasse heeft verslagen met 23-18. Op de site van HandbalVandaag is het volgende verslag van Geel Zwart te lezen:

‘Deze zondag kregen we de koploper uit de Hoofdklasse op bezoek, Tornado. De Heerhugowaardse dames hadden al 16 punten weten te verzamelen en hadden alleen afgelopen week van KSV verloren. Wij staan op de zesde plek, met 10 punten. De teams liggen in de top 7 allemaal erg dicht bij elkaar, dus het zou zeker een spannende wedstrijd worden.
De eerste helft liet Tornado zien hoe snel ze ook al weer zijn. En daar scoorden ze ook een aantal punten mee. Gelukkig zijn wij ook snel, dus aan beide kanten werd het mooie snelle spel getoond. De hoeken van Tornado konden er ook een paar ingooien, maar aan de andere kant waren de opbouwers super scherp. En zo ging het gelijk op. Via 4-4 werd het 6-6, 8-8 en gingen we de rust in met 10-10.
De tweede helft werd het extra spannend. Beide ploegen bleven scoren. Bij 12-11 pakten we de voorspong. In de verdediging werd keihard gewerkt en daardoor kon de voorspong verdiend uitgebouwd worden met 2 punten (15-13). Van al het harde werk en het snelle spel werden we toch wat vermoeid waardoor foutjes in ons spel kwamen. Twee keer balverlies en Tornado kon gelijkmaken met 2 breaks (16-16). Wie de langste adem zou hebben, zou deze wedstrijd winnen. We bleven knokken en pakten weer een voorsprong met twee punten (18-16). Tornado miste kansen en konden daardoor niet aanhaken. Met nog 6 minuten op de klok stond het 20-17. Onze keepster stond super te keepen en aanvallend speelden we het goed uit. Tornado ging offensiever verdedigen en hier maakte we dankbaar gebruik van door nog een mooi punt te pakken (22-18). De wedstrijd was al gespeeld, maar toch kregen we op het laatst nog een penalty. Fleur Hopman (B1) werd van de kant het veld in geduwd en mocht het even waarmaken op de 7m streep. Met een keihard schot vloog de bal via de paal het net in. Een fantastische afsluiting.
Wat een top wedstrijd, en winnen van de koploper! Dit zijn onze mooiste punten van het seizoen tot nu toe. We hebben genoten van de wedstrijd, het publiek en na afloop van een overheerlijke taart  Volgende week reizen we af naar Ouderkerk aan de Amstel om het op te nemen tegen de nummer 10 van de ranglijst, NEA. Hier gaan we zeker punten pakken, want ook uitwedstrijden willen we wel eens winnen! Daarna gaan we even met kerstreces. Achtereenvolgens spelen we vanaf 10 januari uitwedstrijden tegen Vido, Havas en Schagen. Zondag 1 februari spelen we weer in eigen hal. Graag zien we u daar!’