Historisch gebouwtje tegen de vlakte

Terwijl Merel nog aan het boren, vullen en polijsten is kraken reeds de dakspanten, het eerste hout versplinterd onder de slopershamer. Een historisch gebouwtje is inmiddels tegen de vlakte gegaan. Een gebouwtje waarin vele Zandtemers in hun nakie gelegen hebben om gewogen te worden, waar aan baby’s gemene prikken werden uitgedeeld.

Een gebouwtje waar vele Zandtemers zich vermaakten als peuter in de peuterspeelzaal. Werd je later stram en stijf of moest je revalideren? Dan kon je in dit gebouwtje terecht, stevige knuisten namen je onder handen. Wat hadden we nog niet gehad? Juist, een tandarts, een prachtige locatie. Eerst Harry Smit en daarna Merel van der Ploeg met ook nog een mondhygiëniste. Wat wilde ’t Zand nog meer??
Nu kwam zwaar materiaal om duidelijk te laten zien hoe kwetsbaar dit gebouwtje was. Slechts enkele dagen waren nodig om het geheel met de grond gelijk te maken. Treurt niet Zandtemers, want in drie maanden tijd zal er een pand verrijzen waar wij als Zandtemers  trots op mogen zijn. Daar waar winkels verdwijnen krijgt ’t Zand een prachtige, moderne tandartspraktijk, wat een rijkdom…. Tandartspraktijk Van der Ploeg verblijft momenteel in Anna Paulowna

FOTOGRAFIE GERARD SCHAGEN

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info