Méér zorgverzekering voor minder geld

Wie een laag inkomen heeft kan toch voor lagere kosten uitgebreid (zorg)verzekerd zijn. Gemeente Schagen biedt samen met zorgverzekeraar Univé de Collectieve Zorgverzekering aan. De gemeente betaalt een gedeelte van de zorgverzekering en de betrokken inwoner profiteert van vele extra’s. De Collectieve Zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering en verschillende aanvullende verzekeringen.

Zodoende kan ieder de zorg kiezen die bij hem of haar past. Makkelijk en snel overstappen kan, via www.gezondverzekerd.nl.
De voorwaarden zijn dat men in Schagen moet wonen en een inkomen heeft van minder dan 130% van de bijstandsnorm. Wat is die norm? Voor alleenstaanden en alleenstaande ouders onder de pensioengerechtigde leeftijd is dat € 1.251,- per maand, voor echtparen € 1.788,- per maand. Voor mensen die al met pensioen zijn, is het iets meer: alleenstaanden en alleenstaande ouders € 1.403,- per maand en echtparen € 1.919,-. Ook mag er niet meer spaargeld zijn dan € 5.895,- voor een alleenstaande of alleenstaande ouder en niet meer dan € 11.790,- als het een echtpaar betreft.

Voordelen
Omdat de gemeente meebetaalt, krijgt men een korting van 6% op de premie van de basisverzekering. Een medische keuring hoeft niet, Univé accepteert iedereen. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd. Er is uitgebreide vergoeding voor o.a. brillen, fysiotherapie, tandartskosten. Wie kiest voor het GemeentePakketCompleet+ krijgt ook volledige vergoeding van het verplichte eigen risico en eigen bijdrage Wmo die men aan het CAK moet betalen tot € 375,- per jaar. Wie kiest voor het GemeentePakket compact betaalt minder premie, maar heeft wel eigen risico. Meer informatie over de premiekorting van de collectieve zorgverzekering is te lezen op www.gezondverzekerd.nl. Hier vindt men het aanbod van de gemeente Schagen en Univé en welke kosten vergoed worden. Wie de keuze maakt vóór 1 januari zorgt er tevens voor dat Univé de opzegging van de huidige verzekering regelt.

Informatie en advies
Wie vragen heeft over de zorgverzekering van de gemeente of wilt hulp wil bij het overstappen, kan contact opnemen met de klantenservice van Univé, via tel. 072-5277622 of langs gaan bij de verzekeringswinkel van Univé, Kantoor Schagen Hoep 2C, 1741 MC , telefoon 0227-727260. Wie vragen heeft voor de gemeente kan bellen met het telefoon team 0224-210400.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info