Mijn beleving van de maand september

MIJN BELEVING VAN DE MAAND SEPTEMBER
Door Gerard Schagen

Het was weer een gezellig Pleinfeest. Een ontmoeting van veel Zandtemers, oud en nieuw. Veel vrijwilligers waren in touw en de koks werkten zich in het zweet om iedereen te voorzien van een goed gevuld bordje. Jeroen aan de knoppen zorgde voor passende muziek.
De stier stond al even te wachten op durfallen, toen er echter één schaap over de dam was volgden de uitdagingen elkaar snel op. De één hield het langer vol dan de ander, maar spectaculair bleef het en iedereen kreeg applaus. De jongeling met snor kon er maar geen genoeg van krijgen.
Het weer was schitterend; “Volgend jaar thema Beach” zei de voorzitter. Is dat niet een beetje de goden verzoeken???
Gingen we vorig jaar naar huis met een stekelige ananas, nu waren het stekelige cactussen.

 

De jeugd van AZ leverde een unieke prestatie. In een kolkend “Bombonera”, het stadion van Maradona in Buenos Aires verloren ze pas de finale om de wereldbeker van Brea Juniors na strafschoppen. Waarom speelden de Argentijnen thuis?? Het vijandige publiek als 12e man was zeker een factor.
Zondagavond een uur sport op NPO 1. Geen woord over de AZ-prestatie. Logisch eigenlijk, het was geen Ajax, Fijenoord of PSV. Deze zogenaamde grote 3 zijn zelf nog nooit zo ver gekomen… Gelukkig hadden we RTV Noord-Holland en het NHD nog.

Weet u nog dat ik schreef over die dode boom waar wij op uit keken en die bij storm een steeds groter gevaar werd. Hij is weg!!!! Na jaren klagen heb ik Perry Vriend van de Seniorenpartij gevraagd wat hij er van vond. “Levensgevaarlijk” was zijn conclusie. Gelijk actie ondernomen en 10 dagen later ligt de boom plat, nu zei de gemeente niet dat er nog leven in zat, getuige 10  groene blaadjes.
Een heel ander uitzicht nu. Een muurschildering op de saaie gevel van de tandarts zou leuk zijn.

Bij quizzen valt het op dat men weinig of niets meer van spreekwoorden en gezegdes weet. Ik heb er hier een paar:
“Hij kent geen A voor een B”. Ofwel “Hij heeft niets geleerd”.
“Er is aak aan de knikker”. Ofwel “Daar klopt iets niet”.
Wij zeggen dan “ Er is stront aan de knikker”.

 

Na het goede bekerresultaat ging ik vol goede moed naar de eerste competitiewedstrijd van Geel-Zwart, terug in de 4e klasse. Het draaide uit op een teleurstelling. Het onbekende Alkmaarse Boys bleek een heel goede ploeg waar tegen Geel-Zwart in de eerste helft goed stand hield, tot die wel heel ongelukkige handsbal, strafschop…0-1… Rust. Tweede helft Geel-Zwart wind mee, enkele kansjes waarna de Alkmaarders over de moegestreden Gele Leeuwen heen walsten met 0-6 als resultaat.
Na afloop nodigde de voorzitter iedereen uit om in de kantine gezellig na te praten en jawel; de hele boel bleef heel!!!!

Hoe anders was dit bij Ajax tegen Fijenoord, met 0-3 achter – veel vuurwerk – wedstrijd gestaakt – technisch directeur eindelijk ontslagen – oorlog buiten het stadion – heel veel vernielingen – huilende kinderen en de media bleef deze raddraaiers hardnekkig supporters noemen.

De 35 resterende minuten worden woensdag om 14.00 uur uitgespeeld en dan wordt het machtige Ajax weert gematst. De  voor woensdagavond 2100 uur geplande wedstrijd tegen Volendam wordt voor de 2e keer uitgesteld. Het kleintje is dus weer de dupe…

Als Ajax ’s middags 25 minuten heeft gevoetbald moeten deze duur betaalde jongens 6 uur later toch nog wel een wedstrijd kunnen spelen?? Volgens mij niet eens een straf..
Dit is nog niet het einde. De volgende wedstrijd wordt gepland op 2 november. Jawel, dan heeft Volendam een bekerwedstrijd die dus weer wordt uitgesteld. Hoe makkelijk kan je het maken??

Deze maand 109 mm regen in 10 dagen, dat is onder het gemiddelde van 116 mm. Wel hadden we 2 extreme dagen van boven de 20 mm.

Iedereen een gezellige kermis toegewenst…

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info