MTB Verslag Berlicum

Een verslag van Cees Donker

Berlicum 18 maart 2018 Coen Top 10 en Binck Top 20; Deze dag was de eerste MTB wedstrijd van de NL Cup waar de Zantemmers Binck Burger en Coen Donker mee deden bij de nieuwelingen (U17).

In 2018 zullen zij bij de Nieuweling in de MTB klasse U17 en zij zullen zoveel mogelijk wedstijden rijden in de de competities NL Cup (8 wedstijden) en 3 Nations Cup (10 wedstrijden in NL, B en D) rijden.

Binck heeft al ervaring in deze klasse en is dan ook tweedejaars Nieuweling en Coen komt vanuit de jeugd instromen als eerstejaars Nieuweling.

De weergoden brachten in Berlicum in de ochtend een lage temperatuur (rond de nul graden) met een sterke wind uit het Oosten. Zo vlak voor de start van de Nieuwelingen kwam de zon door en ging de wind iets liggen waardoor het aangenamer werd. Het parcours was snel, lange vlakke stukken, en met weinig hoogte meters maar wel diverse technische stukken.

De startopstelling ging volgens loting en Binck mocht vanaf de derde startrij starten maar Coen hand minder geluk en startte bijna achteraan (achtste startrij) van de 47 deelnemers.

Binck had een goede start en zat direct sterk voorin in de eerste ronden. Coen had een matige start met nog een valpartijtje in de eerste ruime bocht na 200 meter. Waar Binck kon doorrijden moest Coen wachten en liep in de eerste ronde een flinke achterstand op. Coen liet het er niet bij zitten en na ronde 1 lag hij ca 20e maar zette daarna een sterke inhaalrace in. Elke ronde pakte hij enkele renners en reed zo richting de groep van 10 personen die de leiding voerden. De laatste ronde was zwaar door de weersomstandigheden en diverse renners kregen de man met de hamer die Coen relatief gemakkelijk kon inhalen. Coen finishte precies in de top 10 als 10e en Binck heel knap als 19e.

Beide renners hadden met deze wedstrijd een prima start van het seizoen en op naar de volgende NL Cup wedstrijd 1 april in Honselersdijk.