Ondernemer van het jaar verkiezing 2023

Ondernemer van het jaar verkiezing 2023

In de Multitreffer heette voorzitter Koen van Diepen dinsdagavond 9 januari alle leden van Zakenclub ‘t Zand welkom. Tijdens de nieuwjaarsreceptie werden twee prijzen voor de onderneming van het jaar uitgereikt. De genomineerden waren: Bloemsierkunst Florina, Rijschool Rick, Martijn Dhondt Techniek en Ruygrok Auto’s.

De zakenclub bestaat dit jaar dertig jaar. “Onze zakenclub is als een spiegel van ons dorp. Ieder lid, elk bedrijf en iedere ondernemer vormt een essentieel onderdeel van het geheel. We zijn een puzzel waarbij iedereen cruciaal is voor het complete plaatje”, aldus Van Diepen.

Sinds vorig jaar is Koen van Diepen voorzitter van Zakenclub ‘t Zand. Zelf is hij onderdeel van Mondial Uitzend BV. “Ik vind het ontzettend leuk dat ik dit als voorzitter mag regelen, het is de eerste keer en dus best een beetje spannend. De Nieuwjaarsreceptie is de leukste avond van het jaar, de sfeer zit er goed in. Op deze avond staan de genomineerden centraal.” Vorig jaar werd Koen benaderd door de voormalig voorzitter Rob Dekker. Hij wilde het stokje overdragen en zodoende nam Van Diepen deze functie op zich.

   

Rijschool Rick winnaar Vakprijs Zandtemer Ondernemersverkiezing 2023

‘T ZAND – Rijschool Rick wint voor de allereerste keer de Vakprijs van de Zandtemer Ondernemersverkiezing 2023. Rick en Cindy Bellis beleefden dinsdag 9 januari een spannende avond in de Multitreffer. Voor de Vakprijs werd gestemd door de leden van Zakenclub ‘t Zand met hun mobiele telefoon. 
De voorzitter samen met Rick en Cindy.
De voorzitter samen met Rick en Cindy. (Foto: Anne Smit)

De kantine in de sporthal was goed gevuld. De zakenclub telt maar liefst 73 leden en bestaat dit jaar dertig jaar. Rick en Cindy zijn al meer dan acht jaar actief in de rijschoolbranche. Dit Zandtemer bedrijf groeit explosief en biedt naast de auto’s, bromfietsen en aanhangers nu vrachtwagenrijlessen aan. “De sfeer deze avond is superleuk, echt fantastisch. Je spreek iedereen weer. Het zijn allemaal ondernemers, je hebt weer andere praat. In ons dorp kent iedereen elkaar, ik vind het bijzonder om te zien dat we zoveel ondernemers hebben”, vertelde Cindy. Het duo hoopte heel erg dat ze deze keer de winst mee naar huis zouden kunnen nemen. “We wisten dat we een goede kans maakten, maar de andere genomineerde bedrijven zijn ook echt gewoon fantastisch! Je hoopt altijd dat je wint, maar het is geen garantie”, zei Rick.

Bloemsierkunst Florina winnaar Publieksprijs

Blij en verrast namen zij de prijs in handen.
Blij en verrast namen zij de prijs in handen. (Foto: Anne Smit)

Bloemsierkunst Florina werd in 2011 opgericht in ‘t Zand en inmiddels worden vanuit de winkel dagelijks meer dan honderd boeketten bezorgd. Voor Corina was het de eerste keer dat haar bedrijf genomineerd werd voor de Zandtemer Ondernemersverkiezing. “Ik was blij verrast met de nominatie, ik werd er stil van.” In de Multitreffer vond de uitreiking plaats, volgens Corina een fijne avond met een goede sfeer. “Ik waardeer het zo dat mijn collega’s er zijn. Ze hebben toch de moeite genomen om hier naartoe te komen, dat vind ik mooi”, glimlachte ze.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info