De Pen is Bij…Jolanda Dignum

In deze rubriek leveren wij de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij…  

“Jolanda Dignum”  


Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Ik woon sinds 1993 in het dorp. Ik ben samen met Sjaak en onze drie dochters, na twaalf jaar in de Stolpen te hebben gewoond, richting ’t Zand gaan wonen. We waren niet bedrijfsgebonden en voor elk ritje moest ik de auto in. Overigens voelde het ook niet goed om de dochters in de wintermaanden op de fiets in donker naar het sporten te laten gaan. Daarbij konden de kinderen eerder zelfstandig afspreken met vriendinnetjes om na schooltijd nog even met elkaar te spelen. De meiden vonden het fijn om tussen de middag thuis te kunnen eten i.p.v. overblijven op school.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Ik heb mijn jeugd doorgebracht aan de buitenrand van Den Helder. En heb de scholen in Nieuw Den Helder doorlopen. Toch had ik geen klik met het stadse leven. Eenmaal een tienermeisje trok het dorpse leven in Julianadorp mij veel meer. Het karakter wat een dorp heeft vond ik ook in ’t Zand. Het “ons kent ons“ gevoel.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Het mooiste plekje heb ik niet zo. Als ik in de zomermaanden door de Ruigeweg fiets kan ik me wel happy voelen. Ik woon langs de buitenrand van het dorp en keek vanuit de keukentafel de wijde wereld in. Daar heb ik bijna 30 jaar van mogen genieten. Nu komt er een hele nieuwe wijk bij en is mijn uitzicht beperkt geworden.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Cliché…..maar toch wel de jaarlijkse kermis.

 

Waar kan je o.a. van genieten?

Vrijwilligster achter de bar op het Zandstockfestival. Al die blije gezichten….daar kan ik van genieten.

 

Wat mist ’t Zand?

Voor een dorp hebben we alle noodzakelijke winkels.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Voor noodgevallen mag je mij altijd wakker maken.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

…zie ik in de verte fietsend richting het dorp de kerktoren. Ofschoon de vlotbrug ook zo bij ons dorp hoort.

 

Mijn antwoord op de vraag van Marleen Nieuwenhuis;
Jolanda, wat is de meeste bijzondere knipbeurt ooit die jou is bijgebleven?

Ik zou een gezin bestaande uit drie personen knippen. Tijdens het knippen van moeder vroeg ik aan het dochtertje van vier jaar, hoe het met haar hamster ging? Ze haalde het beestje van haar slaapkamer en liet het trots aan mij zien. Vervolgens liet ze het beestje op de salontafel lopen. Moeder waarschuwt dat de hamster geen hoogte kan waarnemen en het beestje terug moest in het nestje. Op datzelfde moment viel de hamster van de tafel……eh…nekje gebroken. Je snapt dat ik daar en rot gevoel aan over hield. En ja, ooit geen opzetstuk op mijn tondeuse gezet en kletsend de eerste baan door het haar gezet…….oeps……

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Johan Dignum. Johan is mijn zwager en zijn naam miste ik de rij van namen. Hij heeft samen met zijn vrouw Emmie heel veel jaren een tabakszaak gerund in de kern van ’t Zand.

 

Deze Zandtemer zou ik graag de volgende vraag willen stellen: 

Johan, beschrijf eens een leuke anekdote ( je zult er vele hebben in je herinneringen) die je hebt meegemaakt in de winkel.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info