De Pen is bij… Wichard Schilder

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. Deze week is de pen bij… Wichard Schilder.

 

“Ik ben in ’t Zand geboren op 11 februari. Ik heb jarenlang aan de C. de Leeuwstraat gewoond, samen met mijn ouders en drie broers. Daarna ben ik samen met Ria gaan samenwonen aan de Willem ’t Hartstraat. Hier woon ik nu nog met Ria en mijn drie dochters. In het dagelijkse leven ben ik vrachtwagenchauffeur bij Bakker & Schilder Transport B.V. Ik hoop dat ik nog veel kilometers kan maken. Laatst heb ik een oorkonde mogen ontvangen omdat ik in de 25 jaar dat ik in dienst ben bij Bakker & Schilder Transport, drie miljoen veilige kilometers heb afgelegd.”
Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?
Vanaf mijn geboorte, nu al 46 jaar dus.

Wat bevalt je aan ’t Zand?
Als ik in het weekend thuis ben, dan vind ik dit een gezellig dorp. Na een week werken voelt het voor mij weer als thuis komen.

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?
Het plekje waar ik naast mijn vrachtwagen het meeste ben, thuis aan de Willem ’t Hartstraat.

Wat is je mooiste herinnering?
Ik heb veel mooie dingen mee gemaakt in mijn leven. Welke de mooiste is kan ik nu niet beslissen.

Waar kan je o.a. van genieten?
Van mijn werk, op zondag handbal kijken bij die meiden, potje tennissen, het eten dat altijd klaar staat als ik thuis kom, een rondje lopen door het dorp, bakkie doen bij de oma’s en in de zomer op de fiets naar het strand.

Wat mist ’t Zand?
Met mijn drie dochters heb ik nogal wat ritjes naar Schagen moeten maken, dit komt helaas door het slechte openbaar vervoer. ’t Zand zou makkelijker bereikbaar zijn als er meer openbaar vervoer is.

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Een heerlijke tompouce van Bakker Slijkerman.

Als ik aan ’t Zand denk, dan…
Denk ik aan alleen maar leuke dingen. Dichtbij het strand, mooie feestjes zoals zandstock en natuurlijk de kermis.

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?
Ik geef de pen door aan Marcel Noppen, hij heeft altijd zijn woordje klaar en misschien nu ook.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info