De Pen is bij… Wil Tas

(geplaatst op 21 juli 2011)

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De pen is deze keer bij… Wil Tas.
“Ik ben 61 jaar en woon met man Leo op een prachtig stekje aan de Leliestraat. Wij zijn de trotse ouders van drie kinderen Frank, Susan en Mark en twee heerlijke kleinkinderen van Susan en Bart genaamd Luke en Jennah. Samen met Frank runnen wij Tas Transport. Een dynamisch bedrijf dat alle soorten van transport uitvoert met materiaal dat hier speciaal voor kan worden ingezet. Ik ben er best trots op. Inmiddels hebben wij de leeftijd om ons langzamerhand terug te trekken en de kar (auto’s) over te geven aan Frank. Ik bedank Corina de Jong voor haar lovende bewoordingen over de Open Bedrijvendag van Industrieterrein Kolksluis. Samen met Jan Piet en Laurent heb ik er veel plezier aan beleefd om deze dag te organiseren.”
Vragen en antwoorden
Hoe lang ben je al Zandtemer?
Vanaf mijn geboorte aan Bosweg 44, dus 61 jaar. Na ons trouwen hebben wij dertig jaar aan de Scheidingsvliet gewoond en sinds 2002 eerst met ons bedrijf en vier maanden later ook met het gezin naar ’t Zand zelf.
Wat bevalt je aan ’t Zand?
Een mooi en gezellig dorp. Lekker gemoedelijk. Iedereen zegt elkaar gedag. We hebben ook een heel gezellig buurtje, vaak samen even een wijntje drinken en de dingen van de dag doorpraten. Men kan hier een rondje dorp wandelen en ondertussen genieten van de natuur, de bollenvelden en boten op het kanaal. Alles aanwezig dus om het aangenaam te maken.
Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?
Ons plekje aan de Leliestraat. Wij hebben hier zoveel woongenot. Ons huis, terras, tuin, groentetuin en nog een stukje grasland waar we ons helemaal kunnen uitleven. We verbouwen met hulp van buurman Jaap nu ook onze eigen groenten en dat geeft toch een kick. ’s Middags even de tuin in om je eigen groenten vers te halen. Ik ga ook bijna wekelijks met mijn kleinkinderen naar het hertenkamp achter de kerk. Dat is ook een heel mooi plekje.
Wat is je mooiste herinnering?
Natuurlijk de geboorte van onze kinderen en kleinkinderen. Maar ook het opbouwen van ons transportbedrijf. We hebben er samen heel hard voor gewerkt. Ik heb zelf ook op de vrachtauto gereden. Mijn vader viel ook nog wel eens in. Even een vrachtje bloembollen naar het Westland. Een doos sigaren mee en pa was de hele dag zoet. Nog een dierbare herinnering is de rondreis door Jordanië die wij met de kinderen hebben gemaakt ter ere van ons 35 jarig huwelijk. Helemaal geweldig.
Waar kun je o.a. van genieten?
Van de kleinkinderen waar ik maandag vaste dag oppas voor ben. Lekker genieten op ons terras van een wijntje of biertje met uitzicht op de landerijen. Zoals eerder vermeld het eten uit eigen tuin. En ons jaarlijkse vakantie uitje met vriendin Nen en vrienden naar Frankrijk. Lekker naar het huisje van Nen. Dat is echt onthaasten in La Douce France. Niets moeten en lekker bourgondisch genieten van het weer, de wijn en de Franse keuken. Heerlijk!!!!!
Wat mist ’t Zand?
Ik persoonlijk mis hier niets. Voor mijn boodschappen en bloemetje ga ik naar de Spar en Florina en als er iets anders voordoet neem ik de auto. Dat vindt ik geen probleem. Ik vindt dat wij in ’t Zand gezegend zijn met een actief verenigingsgebeuren. Daar mogen we trots op zijn.
Waar mogen ze jouw voor wakker maken?
Als er iets is met de kinderen, kleinkinderen, chauffeurs of bedrijf … verder mogen ze mij laten slapen.
Als ik aan ’t Zand denk, dan…
Denk ik aan ons plekje aan de Leliestraat waar we het naar ons zin hebben en het industrieterrein waar wij ons bedrijf gevestigd hebben. De jaarlijks terugkerende Zandtemmer kermis. Zandstock. Altijd weer bar gezellig. En als wij van vakantie terugkeren en de Zandtemmer kerktoren in de verte zien dan krijgen wij gelijk het thuisgevoel.
De pen gaat naar Zandtemer… omdat?
Jaap Witte. Een gepensioneerd hoofdonderwijzer uit de Beemster die na zijn pensioen in de Leliestraat is neergestreken. Hij staat voor iedereen klaar. Hij helpt ons met het opzetten van een groentetuin en verder is hij actief en behulpzaam op de Sint Jozefschool bij diverse projecten. Hij heeft belangeloos verschillende projecten opgezet voor de groepen 3 t/m 8, zoals spellen met onderwerpen uit de Zijpe.
Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info