Ondernemersavond verduurzamen bedrijventerreinen

Gemeente Schagen, Ondernemers Federatie Schagen, Industrie- en Bedrijvengroep Schagen en het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord slaan de handen ineen voor het verduurzamen van bedrijventerreinen in de gemeente Schagen. Alle ondernemers op bedrijventerreinen in de gemeente Schagen worden uitgenodigd op donderdag 13 juni om 20.00 uur in de Ondernemers Centrale aan de Oostwal 2 in Tuitjenhorn.

 

Informatieplicht energiebesparing voor bedrijven

Per 1 juli 2019 zijn bedrijven en instellingen die vallen onder het Activiteitenbesluit milieubeheer verplicht de Rijksoverheid te informeren over welke maatregelen zij tot nu toe hebben genomen en welke maatregelen zij nog gaan treffen op het gebied van energiebesparing. Meer informatie is te vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (www.rvo.nl/informatieplicht).

 

Gezamenlijke aanpak

“Uiteindelijk krijgen alle bedrijven  te maken met de energietransitie. Dit betekent dat ondernemers op een andere manier met hun energie- en warmtehuishouding om zullen moeten gaan. Elk bedrijf kan dit voor zichzelf uitzoeken, maar we kunnen het ook samen doen. Dit bespaart iedereen veel tijd en kosten”, aldus wethouder Hans Heddes. De bijeenkomst wordt georganiseerd om de ondernemers te informeren over mogelijke oplossingen en  te inventariseren of er draagvlak is voor een gezamenlijke aanpak. Gedacht kan worden aan de collectieve inkoop van isolatie, ledverlichting, zonnepanelen of warmtepompen. Een andere mogelijkheid is in te zetten op andere verduurzamingsmaatregelen, zoals het oprichten van een energiehandelsplatform. Voor de organisatie van deze gezamenlijke aanpak is subsidie van de provincie Noord-Holland beschikbaar.

 

Download hier de uitnodiging:

Uitnodiging_Ondernemersavond verduurzamen bedrijventerreinen_gemeente Schagen

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info