Oprichter Jaap Schilder aanwezig bij opening ACON-seizoen

Zandtemer Jaap Schilder was met Peter van Muijen uitgenodigd voor de opening van het jubileumjaar van de ACON Autocross. De organisatie bestaat vijftig jaar en de beide heren zijn twee van de oprichters.

Jaap Schilder werd begeleid door zijn dochter Ellen. Zij was ook al lange tijd niet meer bij de ACON geweest, maar werd vroeger ook voor allerhande klusjes ingeschakeld. Dit deed ze voornamelijk met haar nichtjes Rina en Erica Smit. Hoogtepunt was de ereronde met de startwagen over de baan. Het publiek kwam massaal applaudisserend overeind, wat toch wel een mooie blijk van waardering is. Ellen reed mee voor de begeleiding van vader Jaap en vertelde later dat het toch wel even een kippenvel momentje was.

Tijdens het jubileum en de opening van het seizoen pakte de organisatie groots uit. Bij de ingang stond de grote carnavals stockcar van de Studderende Prutsers als blikvanger. Bij de kassa konden de toeschouwers meteen een gratis goed verzorgd jubileum programmaboekje meenemen. Ook de eerste manche waarmee werd gestart was een special voor de stockcars. Op een iniatief van de bekende sportfotograaf Tonny Wissing kwamen er maar liefst 21 stockcars aan de start met allemaal coureurs onder de 25 jaar. Jelle Tesselaar pakte de hoofdprijs inclusief de snelste ronde en hield zo de eer in deze regio.

De volgende cross is op zondag 12 mei.

Tekst en foto’s Klamer Alferink

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info