Oscar heeft gekozen!

De redactie van tzand.info krijgt haar persberichten doorgaans via de email binnen (redactie@tzand.info)
Er zat nu echter een persbericht in de offline postbus. De afzender was de mysterieuze Oscar.

Persbericht Oscar

Hieronder de uitgeschreven versie:


Binnen de Zandtemer gemeenschap zijn talloze personen actief die zich op de een of andere manier verdienstelijk maken op welke wijze dan ook.

Natuurlijk, er zijn sportman/sportvrouw/sportploeg verkiezingen, er zijn de ondernemer van het jaar verkiezingen en er worden lintjes uitgereikt wanneer het de Koning behaagt. Maar in de schaduw van al deze activiteiten zijn er nog steeds mensen die zich inzetten voor hun omgeving. Misschien wat meer op de achtergrond, maar ze zijn er wel degelijk. Ik heb het over mensen die zeggen gewoon hun werk te doen maar eigenlijk veel meer doen.

Dat kan zijn op allerlei niveaus: vereniging, bestuur, sport, sociaal, welzijn, zorg, onderwijs, muziek, kerk en ga zo maar door.

Sinds 2008 heb ik een mogelijkheid gevonden om ook eens iemand uit deze groep mensen op een bijzondere manier te belichten.

Wie ik ben? Wel, mijn naam is: “Oscar”. In 2008 heb ik Piet de Geus uitgeroepen tot Zandtemer van het jaar. In 2009 viel de eer te beurt aan Theo Volkers, in 2010 Gerard Schouten, in 2011 Jo v/d VRO, in 2012 Jan Arie Strooper, in 2013 Jan Bierhaalder, in 2014 Mary Bleijendaal en in 2015 Kees Kooijman. Een gipsafdruk van deze sterren, vereeuwigd in een zand-emmer, hangt aan de “Wall of Fame” in sporthal de Multitreffer.

Over 2016 roep ik Trudy Deutekom uit tot Zandtemer van het jaar. Haar gipsafdruk zal worden toegevoegd aan de “Wall of Fame”. Ik geef geen motivaties bij mijn keuzes, ik ga er van uit dat menigeen binnen de Zandtemer gemeenschap zich met mijn keuze kan verenigen. Als alles meewerkt, zal de Zandtemer van het jaar 2016 de komende week worden uitgereikt.

Tot volgend jaar, met vriendelijke groet, “Oscar”

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info