Recreatieschap Geestmerambacht 40 jaar

Recreatieschap Geestmerambacht 40 jaar; natuurwandeling door Geestmerambacht op zondag 19 januari

2020 Is het jubileumjaar voor Recreatieschap Geestmerambacht. 40 Jaar geleden werd de Gemeenschappelijke Regeling ondertekend, waarin afspraken met de deelnemende gemeenten zijn vastgelegd over de instandhouding van het recreatiegebied. In dit jubileumjaar gaan we onder andere natuurwandelingen organiseren. Deze vinden de 3e zondag van de maand plaats en zullen voor een groot deel door het struingebied Kleimeer gaan.

We starten met de eerste wandeling op zondag 19 januari om 10.00 uur. Twee ervaren gidsen van het IVN vertellen onderweg allerlei wetenswaardigheden over de natuur in Geestmerambacht, We gaan kijken naar de verschillende soorten eenden en hoe zij aan hun voedsel komen. En heb je je wel eens afgevraagd waarom er in deze tijd van het jaar zoveel molshopen zijn?

Startpunt van de wandeling is de parkeerplaats Vlasgat. De wandeling duurt circa 1,5 uur.

Aanmelden is gewenst via de secretaris van het IVN Noord-Kennemerland jokepruis@gmail.com. Trek stevige wandelschoenen aan, want het kan in deze tijd van het jaar drassig zijn. De wandeling is gratis en wordt je aangeboden door het recreatieschap.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info