Reishulp voor ouderen naar priklocatie Alkmaar

Ouderen uit dorpen en stad van gemeente Schagen krijgen een vaccinatie tegen het Coronavirus. De priklocatie is echter in Alkmaar. Het is niet mogelijk om het vaccin via de eigen huisarts te halen. Ouderen die geen vervoer hebben en ook geen vervoer van familie of vrienden kunnen regelen, kunnen toch vervoer krijgen. Gemeente Schagen regelt voor hen in deze noodgevallen vervoer met Graag Gedaan van WonenPlusWelzijn of Taxi Noordwest.

“Het gaat momenteel om mensen die ouder zijn dan negentig jaar,” zegt wethouder Sigge van der Veek van Samenlevingszaken. “Het is voorgekomen dat iemand van die leeftijd uit een dorp in Schagen grote problemen had om in Alkmaar te komen. Dat willen we natuurlijk niet. Wij vinden het belangrijk dat ook deze ouderen zich kunnen laten vaccineren. Daarom hebben we voor de inwoners in gemeente Schagen dit initiatief genomen.”

Inwoners van 90+ en binnenkort ook 85+ kunnen ingeënt worden door de GGD in Alkmaar. Dit gaat op uitnodiging en de priklocatie is bij ijsbaan De Meent. Voor de inwoners uit Schagen is dat niet dichtbij. Het lukt de meesten wel om eigen vervoer te regelen en zelfstandig naar Alkmaar te komen. In sommige gevallen lukt het niet om de kinderen of andere familie hiervoor te vragen. Voor die inwoners in nood heeft de gemeente twee mogelijkheden gemaakt. Wie uitgenodigd is voor een inenting en zelf geen vervoer heeft, kan bellen met Graag Gedaan (WPW) telefoon 0224-296 366. Het is echter niet in alle gevallen mogelijk dat vrijwilligers van Graag Gedaan beschikbaar zijn. Als er geen vrijwilliger is, kan men ook bellen naar Taxi Noordwest via 06-5391 1499. De ouderen die noodgedwongen van dit vervoer gebruik moet maken, hoeven de rit (heen en terug) niet te betalen. De gemeente heeft een regeling getroffen met het taxibedrijf. Zij factureren rechtstreeks naar de gemeente. Let wel, dit is alleen voor inwoners uit dorpen en stad van gemeente Schagen, die door de GGD uitgenodigd zijn voor een inenting.

Het is niet mogelijk om het vaccin via de eigen huisarts te halen. Dit heeft te maken met de koeling en logistiek. Over de nabije toekomst met andere vaccins is nog niets te zeggen.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info