René Hoogland start zaterdag mountainbikeuitdaging

René Hoogland staat aan de vooravond van zijn grote uitdaging. De mountainbiker doet van zaterdag 21 tot en met vrijdag 27 mei mee met de WeBike2ChangeDiabetes Challenge in de Aragonese Pyreneeën in Spanje. Om geld in te zamelen voor de strijd tegen diabetes organiseerde hij in maart een spinningmarathon in de Multitreffer. Over de komende challenge schrijft hij:

“Hallo allemaal, eindelijk is het dan zover. Na een periode van voorbereiding, ga ik samen met achttien mountainbikers met de Bas van de Goor foundation naar de Spaanse Pyreneeën om te ervaren hoe het is onder deze voor ons bijzondere omstandigheden onze sport te beoefenen en tevens de diabetes onder controle te houden. Van deze groep hebben de meeste deelnemers net als ik ook diabetes. De andere biker’s hebben een zoon/dochter of partner met diabetes en zij willen graag kennis maken met onze ervaringen zodat zij dat thuis weer kunnen delen. Ook gaan we daar nog elf biker’s uit Spanje ontmoeten waarvan één arts en tien personen met diabetes type 1. Het doel van deze samensmelting is ook om ervaringen te delen. Zodat we van elkaar kunnen leren. Zij worden ondersteund door Novo Nordisk. Dus alles bij mekaar een uitdaging om naar uit te kijken. Ik heb zelf de nodige kilometers gemaakt in diverse mtb-tochten en tijdens de training bijeenkomsten samen met de deelnemers aan deze challenge. Dus ik ga goed voorbereid op pad en mijn mountainbike is ook helemaal nagekeken bij Bike Totaal Boersen in Schagen (deze fiets is ook beschikbaar gesteld door Boersen).
Als u onze tocht wilt volgen ga dan naar de site www.bvdgf.org of facebook Bas van de Goor Foundation. Hier wordt vanaf 21 mei dagelijks een update geplaatst. Als u een financiële bijdrage wilt doen kan dit op de volgende site www.webike2changediabetes.nl, klik vervolgens op deelnemers en op mijn naam. Vervolgens kunt u uw bijdrage via ideal overmaken. Voor contante bijdrage of via factuur neem dan even contact met mijn op via rh.hoogland@gmail.com. Met de opbrengst van deze challenge gaat de foundation sportieve activiteiten organiseren voor mensen met diabetes. Zodat zij ook de positieve ervaring kunnen beleven.”

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info