De Pen is bij… Luke Broersen

In deze rubriek leveren wij om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij… Luke Broersen.

 

“Mattijs bedankt voor de nominatie om een stukje te schrijven in deze rubriek. Het is toch een eer als de all-time topscorer van Geel-Zwart je nomineert. ;-) Ik ben met trots het middelste kind van Kiek en Anita Broersen, broertje van Nick en broer van Donna. Op dit moment ben ik 24 jaar oud en wij wonen, zeer recent met zijn vieren, aan de Leliestraat. Broer Nick is namelijk twee maanden geleden verhuisd naar de Tureluur samen met zijn vriendin Sophie van Straaten. Ik heb mijn HBO-studie in de zomer van 2014 afgerond en werk sinds september 2014 bij Zabo Plant BV aan de Korte Belkmerweg. Hier ben ik verantwoordelijk voor de verkoop van leliebollen in o.a. landen als Italië, Groot-Brittannië en aan de Oostkust van Amerika. Zeer uitdagend werk wat ik elke dag met veel plezier doe. Verder zit ik op voetbal bij de plaatselijke zaal- en veldvereniging en blaas ik graag mijn tennisracket weer uit het stof in de zomermaanden. Uiteraard ben ik ook volwaardig lid van onze klaverjasclub de ‘Harten 4’.

 

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Bijna mijn hele leven, niet geboren wel getogen. Ik ben geboren in Alkmaar (MCA) op 29 september 1991, daarna direct terug naar ’t Zand. De kerktoren was uit het zicht.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Natuurlijk het feit dat mijn meeste vrienden in ’t Zand wonen, we verzinnen altijd wel iets leuks om te doen. Al met al denk ik de belangrijkste reden voor mij waarom dit dorp zo leuk is. Daarnaast is het natuurlijk super dat er zoveel sportgelegenheden zijn. Elke sport die ik wil uitoefenen kan ik gewoon in ’t Zand doen. Ook is in de zomer het strand op fietsafstand een luxe. Dat heb je eigenlijk pas door als je mensen hierover spreekt die er verder vanaf wonen.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Op een warme zomeravond in onze achtertuin zitten aan de rand van het dorp, heerlijk. Overigens komt het podium van de Jonge Prins tijdens de Zandtemer kermis daar wel heel dichtbij in de buurt.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Als ik terugdenk aan onze vakanties vroeger naar een camping in Frankrijk, krijg ik daar altijd een goed gevoel bij. Samen met familie De Wit geweldige dingen meegemaakt in dat prachtige land. Ook de wintersporten en vakanties met de vrienden naar Lloret de Mar en Albufeira zijn geweldige herinneringen.

 

Waar kun je o.a. van genieten?

Van heel veel dingen kan ik o.a. genieten. Bijvoorbeeld kleinere dingen zoals hardlopen, een rondje fietsen met mijn vader en natuurlijk het avondeten van moeders. Een potje tennis of een wedstrijd van Arsenal kijken. Daarnaast heb ik ook onwijs genoten van de jaartjes in het eerste van Geel-Zwart onder leiding van Co van der Gulik. Natuurlijk zijn de uitjes en avondjes met onze klaverjasclub de ‘Harten 4’ altijd geweldig. Daarnaast kijk ik er altijd naar uit om op vakantie te gaan. Met hoge temperaturen een beetje zwemmen, goed eten en ’s avonds lekker een paar Corona’s wegtikken. Ideaal toch? Ook van de reizen voor Zabo Plant naar het buitenland kan ik erg genieten. Voornamelijk het omgaan met verschillende culturen, verkopen van lelies en het in je eentje ergens op afgaan (solo reizen) geniet ik van. Prachtig om al die landen te ontdekken op een niet-toeristische manier.

 

Wat mist ’t Zand?

Niks. Met tennisbanen, voetbalvelden, een sporthal, Zandstock, Zandtemer kermis, Hemelvaartstoernooi, De Jonge Prins, Snackbar Smikkelhof, Bakkerij Slijkerman, Slager Andringa en een supermarkt, denk ik dat wij onwijs tevreden mogen zijn. Dan vergeet ik ook nog heel veel dingen op te noemen.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Voor een reis naar landen waar ik nog niet geweest ben. Er zijn denk ik nog zoveel mooie dingen te zien, waar ik best wakker voor gemaakt zou mogen worden.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Denk ik aan een leuk en gezellig dorp waar mijn familie en vrienden wonen, iedereen elkaar vriendelijk begroet met een hoge sociale controle onder alle Zandtemers. De roddelpersen zijn in ieder geval niet verroest. Daarnaast vind ik het mooi om te zien dat ’t Zand veel activiteiten kent, die door de vele vrijwilligers in stand worden gehouden.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Dennis den Dulk, omdat wij sinds anderhalf jaar collega’s zijn bij Zabo Plant. Ik ben zeer benieuwd naar zijn antwoorden op deze vragen.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info