Rijkdom tussen de bloemen

Zakenclub ’t Zand organiseert sinds 1998 de verkiezing Ondernemer van het Jaar onder haar leden. Elk jaar selecteert de zakenclub vier ondernemers die strijden om deze felbegeerde prijs. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Zakenclub ’t Zand op dinsdag 9 januari 2024 wordt bekend gemaakt wie tot ondernemer van het jaar 2023 is gekozen en zo de opvolger wordt van Aannemersbedrijf P.N. Dekker & Zns. Op www.tzand.info komen de genomineerden aan het woord. Vandaag Bloemsierkunst Florina.

2023 is een druk jaar geweest voor Corina van der Vlugt (50). Naast haar bloemenzaken in ’t Zand en Julianadorp, opende ze een winkel in Landsmeer en Wieringerwerf. “Ik koop nu dagelijks bloemen en planten in, waardoor we altijd met verse producten werken.”

De winkel in Landsmeer kwam er als laatste bij. “Een collega had de nodige vragen en uitdagingen waarin wij ze hebben ondersteund. Tot de vraag kwam: Wil je het niet overnemen? Sinds mei deed ik daar het reilen en zeilen en in november nam ik de aandelen over.” Naast de fysieke winkels komen er online ook veel orders binnen. “Dat is onze vijfde winkel. We hebben vorig jaar onze website vernieuwd en geoptimaliseerd.” Dagelijks bezorgt Bloemsierkunst Florina meer dan honderd boeketten. “Ons hoofdkantoor is gevestigd in Wieringerwerf. We hebben het duurzame Green Florist keurmerk en daardoor mogen we ook leveren aan overheidsinstanties. We lopen niet achter de feiten en we doen er veel aan om alles goed op orde te hebben. We vinden het belangrijk om samen te werken met duurzame bedrijven en zijn hierin vooruitstrevend.”

Haar dochters Melissa en Nadine heeft ze dicht bij haar. “Melissa zit bij mij op kantoor. Nadine staat in de binderij op alle locaties. Zij maakt hele mooie boeketten. Ik ben een rijke moeder om samen te werken met mijn kinderen. Ik vind het geweldig om vier winkels te mogen draaien samen met alle toppers uit het team.”

Kijk voor meer informatie op www.bloemsierkunstflorina.nl.

FOTO: André Sonderman

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info