Samenvatting van SSDA-activiteiten in 2020

Het was een jaar om nooit te vergeten en helaas niet vanwege leuke redenen. Maart 2020 ging Nederland, en dus ook ‘t Zand, op slot i.v.m. het Coronavirus (COVID19). Gedurende het jaar had dit een enorme weerslag op evenementen en het sociale (verenigings)leven. Er zijn verschillende evenementen niet doorgegaan (of uitgesteld), maar gelukkig zijn er alsnog zaken gerealiseerd.

  • Olga de Wit heeft het oorlogsdagboek van haar opa (Cees de Wit) uitgebracht middels een financiële stimulering welke later netjes is geretourneerd n.a.v. het grote succes van het boek. Het boek is nog altijd te bestellen.
  • Er is een bijdrage toegezegd aan de organisatie van het evenement “75 jaar Bevrijding”. Helaas heeft het evenement niet plaatsgevonden, maar dit zal nog wel gaan gebeuren in 2021 óf 2022.
  • We hebben als bestuur officieel afscheid genomen van bestuurslid Ronald Bos.
  • De laatste Sportvriend viel op de mat. Hiermee verloor ‘t Zand een belangrijk platform voor lokaal nieuws. Er is een projectteam vanuit deze website (www.tzand.info) bezig met het vullen van dit gat.
  • Quirien van Trigt is aangesloten bij het bestuur van de SSDA als algemeen lid. Hij vervangt Henk van Lierop.
  • De Rabo ClubSupport 2020 was weer een groot succes. In totaal werd er 15.894,69 EUR opgehaald door de Zandemmer verenigingen. Een groei van 50% t.o.v. de opbrengst van 2019. Lees hier meer over deze actie die door de SSDA werd gesupport met het opzetten en betalen van de flyeractie om het stemmen te bevorderen.
  • Mede door een financiële bijdrage van de SSDA werden de kerstbomen weer geplaatst bij de kerk, supermarkt en scholen.
  • De donkere december dagen zouden door de Coronacrisis nóg donkerder worden. Dit heeft geresulteerd in het initiatief “‘t Zand Verlicht” welke is opgepakt door verschillende verenigingen. Bewoners, winkeliers en bedrijfsleven werden aangespoord hun woning of pand te feestelijk te verlichten. Dit werd massaal opgepikt en zorgde voor een gezellige sfeer. Een rebus/prijsvraag werd eraan gekoppeld en op die manier was de levendigheid weer even terug in het dorp. Prachtig initiatief welke mogelijk een jaarlijkse karakter zal krijgen.
  •  Het jaar werd afgesloten met het het einde van het bestuurstermijn van Henk van Lierop. Henk is 14 jaar lid geweest van de SSDA. Een passend uitje zal volgen in 2021/2022…
Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info