Schagen en Den Helder krijgen in mei glasvezel

In mei start Kabeltex met de aanleg van haar glasvezelnetwerk in de buitengebieden van de gemeenten Schagen en Den Helder. Er zijn voldoende inschrijvingen ontvangen en in beide gebieden is de vergunning door de gemeenten inmiddels verstrekt. Daarmee is er niets meer dat de aanleg in de weg staat.

Eind januari berichtte Kabeltex al dat de aanleg van het glasvezelnetwerk in Schagen en Den Helder definitief doorging. Inmiddels zijn voor beide gemeenten de aangevraagde vergunningen verstrekt. Nu het eerste deel van de planning ook bekend is gaat in mei in beiden gemeente de schop in de grond en zullen de eerste bewoners worden aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Met de start van de aanleg komt wat Kabeltex betreft ook een einde aan de verwarring van de verschillende vraagbundelingsacties in de beide gemeenten. Op 6 maart heeft concurrent FiberNH op haar website aangegeven dat in zowel Schagen als Den Helder de 50% inschrijving nog niet is behaald. Wat overigens niet vreemd is. Immers, Kabeltex werft al langer abonnees en heeft daarmee een grote voorsprong.

Er wordt soms geadviseerd om “dubbel” in te schrijven. Dus, zowel bij Kabeltex als bij FiberNH. Dit raadt Kabeltex af, omdat de bewoners daarmee op het verkeerde been worden gezet. Als het tegen zit, dienen ze straks bij twee partijen diensten af te nemen. Verder geeft FiberNH op hun site aan dat er maar plek is voor één netwerk in het gebied. Aangezien Kabeltex reeds heeft aangegeven dit netwerk te gaan aanleggen, betekent dit dat FiberNH geen netwerk zal aanleggen.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info