Sparta’67 50 jaar

Op 19 mei 1967 werd besloten tot de oprichting van zaalvoetbalvereniging Sparta’67, de initiatiefnemer was de familie Deutekom. Er werd besloten te gaan voetballen in verticaal gestreepte shirts met de kleuren geel en zwart, een zwart glimmende broek en zwarte sokken. De oprichting van een toonaangevende club, zoals vele jaren later zou blijken, was een feit.

Een sporthal bestond toen nog niet in ’t Zand wat dus betekende dat er louter uitwedstrijden gespeeld werden in de regio. Na de voltooiing van Sporthal Multitreffer op 15 januari 1983 was er na 16 jaar eindelijk een thuishal in het eigen dorp ’t zand. Heden ten dagen is de Multitreffer nog altijd de thuis vesting van onze schitterende zaalvoetbalvereniging, trouw aan elkaar zoals in een goed huwelijk.

Op 19 mei 2017 bestaat onze mooie club maar liefst 50 jaar en dat willen wij niet zomaar voorbij laten gaan. Omdat de hoofdmacht van Sparta’67 op dit moment verwikkeld is een spannende promotiestrijd heeft het bestuur moeten besluiten om het jubileum te gaan vieren op zaterdag 20 mei 2017 en dus niet op 19 mei. Het Sparta’67 bestuur organiseert op deze avond een receptie voor alle oud-leden, leden, sponsoren, oud-sponsoren, bestuursleden, oud-bestuursleden, vrijwilligers, oud-vrijwilligers, trainers, oud-trainers, coaches, oud-coaches en verder iedereen die zich verbonden voelt met Sparta’67. De receptie zal plaatvinden op 20 mei aanstaande van 19:00 uur tot 20:30 uur in Sportcafé ‘t Zand in onze thuishal Sporthal Multitreffer. Aan deze receptie zijn geen kosten verbonden en zal u geheel worden aangeboden door Sparta’67 en Sportcafé ’t Zand.

Na deze receptie zal in de Multitreffer een tweetal wedstrijden plaatsvinden te weten: 20:30 uur Oud Sparta’67-Oud Zeemacht en 21:00 Sparta’67-Scagha’66. Helaas moest oud Scagha’66 afbericht doen voor deze avond en is in oud Zeemacht een volwaardige vervanger gevonden.

Aansluitend zal er een feestavond plaatsvinden in Sportcafé ’t Zand onder de muzikale begeleiding van de bekendste Zandtemmer DJ Jo van de VRO.

Omdat Sparta’67 in haar lange historie heel veel leden en aanverwanten heeft gekend is het niet mogelijk gebleken om iedereen een persoonlijke uitnodiging te sturen. Het bestuur heeft zijn best gedaan om alle sponsoren, trainers, coaches, oprichters en vrijwilligers in kaart te brengen en deze personen hebben inmiddels een uitnodiging mogen ontvangen. De huidige leden hebben naar alle waarschijnlijkheid via de mail een uitnodiging ontvangen. Wij willen hierbij dan ook iedereen uitnodigen die in het heden en of verleden in relatie heeft gestaan met Sparta’67. Omdat er geen archief bestaat van Sparta’67 is het voor ons onmogelijk om niemand te vergeten uit te nodigen en zodoende hopen wij op uw begrip.

Tot 20 mei Spartanen!

Sportieve en feestelijke groeten,

Sparta’67.

Uitnodiging sparta 67 50 jaar_Email

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info