Woensdag 25 mei start het 22e Mondial Uitzend NK-Leliekeuren

In mei en juni wordt voor de 22e keer het Nederlands Kampioenschap Leliekeuren georganiseerd.

Een deskundige jury keurt een aantal vazen met lelies. De deelnemers aan de keuring proberen middels het invullen van de deelname formulieren zo dicht mogelijk bij de waardering van de jury te komen. De lelies worden beoordeeld op: Steel, blad, bloem, knop en algemene stand

Dit jaar worden er 4 wedstrijden georganiseerd. De eerste keuring is op woensdag 25 mei. Iedereen is welkom!
Vervolgens wordt er op woensdag 1 juni, 8 juni en 15 juni gekeurd. Er kan gekeurd worden van 7.00 tot 20.00 uur. De prijsuitreiking is op donderdag 16 juni vanaf 19.00 uur.

Dit jaar is er wederom het topklassement. De beste deelnemers van vorig jaar zijn geselecteerd voor het topklassement. Wekelijks wordt een taart uitgereikt aan de beste uit het topklassement, de beste heer, de beste dame en de beste junior. Iedere deelnemer kan één keer taart winnen. Op 16 juni worden de geldprijzen uitgereikt aan degenen die over 3 weken (1 week is reserve) de beste score hebben behaald.
Volledig willekeurig wordt dit jaar wederom een Ipad onder de deelnemers onder de 16 jaar, die minimaal aan 3 keuringen deelnemen, verloot. Daarnaast is er voor alle junioren, die aan alle keuringen hebben deelgenomen, een leuke prijs.

De vakjury bestaat uit Johan Duijn, Jurgen de Graaff, Frans van Lierop en Robert van der Hulst.
De lelies worden verzorgt door Gebr. Vletter & den Haan , World Breeding BV , De Jong Lelies en Royal van Zanten.
De hoofdsponsor is Mondial Uitzend, de subsponsoren zijn: VWS, Van Dooren Transport, Rabobank, Agrarisch West Friesland en Omnyacc. Daarnaast de andere sponsoren: Aad Prins Leliecultures B.V., Noordland OG, CNB, IGH B.V., Hobaho B.V, HB Veilen, Total Systems, Agrifirm GMN, De Telefoonman en Hollands Noordkop..

Volg NK leliekeuren ook op Facebook en Instagram. De uitslagen worden bekend gemaakt op de Facebook-pagina, Instagram en www.leliekeuren.nl.