sportvriend 16.08.2021

Van de voorzitter

 

Eerst nog even stilstaan bij het overlijden van Henk de Groot op 85-jarige leeftijd. Met het overlijden van Henk is een echte DOKO-coryfee overleden, een clubman in hart en nieren die vanaf het begin betrokken was bij de vereniging: Henk was vanaf 1972 maar liefst 7 jaar voorzitter en daarna ook nog vier jaar van 1983 tot 1987. Onder zijn leiding werd DOKO een club die echt meetelde in de regio met op het hoogtepunt maar liefst 15 competitieteams (6 senioren- en 9 jeugdteams).

Dat waren tijden die we ons nu bijna niet voor kunnen stellen.

Velen ons kennen Henk nog als “gastheer” van zijn schuur aan de Wilhelminastraat die jaarlijks als uitvalsbasis werd gebruikt voor de hyacintenactie. DOKO was er altijd welkom en Henk was er altijd bij om een handje te helpen. Ook bezocht Henk geregeld nog als erelid de algemene ledenvergadering. De laatste jaren in de Zandstee waren niet de gemakkelijkste voor hem, Henk miste zijn eigen huisje aan de Keinsmerweg waar hij jarenlang zijn fuchsia’s kweekte. Namens DOKO is er een mooi bloemstuk aangeboden bij zijn afscheid met veel oranje bloemen erin verwerkt.

 

Dan maar weer over tot de orde van vandaag: de afgelopen weken kon er al een beetje “warm” gedraaid worden in de gymzaal, maar vanaf a.s. dinsdag starten ook de trainingen weer onder leiding van Ron. De jeugd tussen

19.00 en 20.00 uur en de senioren zijn vanaf 20.00 uur weer welkom.

Kom vooral langs en doe mee. Het trainen met een  groep is gezellig, een goede opkomst is leuker voor de trainer en je wordt er beter van.

 

Nico

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info