’t Zand sluit bewogen seizoen af met prachtig deelnemersveld

De kortebaan in ‘t Zand vormt zaterdag de afsluiting van het kortebaanseizoen. Traditioneel komen bijna alle toppers van de afgelopen maanden aan de start. Dit maakt van de koers over de Koning Willem II-Weg een prachtig toetje. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Het kortebaanseizoen van 2021 kwam moeizaam op gang. In de eerste maanden werden alle kortebanen geannuleerd. De Kortebaanbond nam vervolgens in de zomer het initiatief voor alternatieve kortebanen op de Renbaan Duindigt en de grasbaan in Emmeloord. Daarna organiseerden vier dorpen en steden hun koers eveneens op deze alternatieve locaties.

Vanaf maandag 20 september kon er weer op een ‘normale’ manier gekoerst worden. Hierdoor konden de koersen in Medemblik, Enkhuizen en Lisse doorgaan. ’t Zand is zaterdag de vierde ‘gewone’ kortebaan van het seizoen en traditioneel de laatste.

Toppers

Mede omdat de inschrijving verliep op basis van seizoenswinsom zijn bijna alle toppers van 2021 aanwezig. Panic Launcher (Rick Wester) en Kelsa Europoort (Manon Pools) lijken de beste papieren te hebben. Daarnaast zijn ook onder andere Archange de Jiel, Ronny Brandt en Eliot Charisma kansrijk. Chief One, die dit jaar drie kortebanen won, komt voor het eerst met een handicap van vijf meter aan de start.

Door het sterke deelnemersveld van 24 paarden (het maximale aantal) staat er direct ook een aantal toppers tegenover elkaar in de eerste omloop. Het publiek kan dan ook rekenen op spektakel vanaf de eerste rit!  Bekijk hier het Programma Kortebaan ’t Zand 2021

Alternatieve locatie

Harddraverijvereniging De Volharding organiseert de kortebaan voor het eerst op de Koning Willem II-Weg. Deze straat ligt aan de kant van de oorspronkelijke start. Veel mensen kwamen voorgaande jaren voor de kortebaan via deze straat het dorp binnen en parkeerden hun auto langs de weg. De organisatie kan de Koning Willem II-Weg beter afsluiten dan de Keinsmerweg en op deze manier de toegang controleren.

Toegang is alleen mogelijk met vaccinatie- of testbewijs. Kom op tijd in verband met de controle. De ingang is nabij de brug over de Egalementsloot, halverwege het oude parcours. Parkeren kan in de nabijheid daarvan.

Deelnemersveld en tips
Het volledige deelnemersveld is te bekijken via www.kortebaandraverijen.nl. Later volgt hier een uitgebreide voorbeschouwing met tips.