Termijn uitstel betalen belastingen verzet naar 1 oktober

De gemeente Schagen gaat tot 1 oktober geen aanmaningen en dwangbevelen sturen aan ondernemers die door het coronavirus in financiële problemen zijn gekomen. De eerder genoemde termijn van 1 juli is hiermee verlengd tot 1 oktober.

Dit heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Joke Kruit, wethouder Financiën: “We doen er alles aan om onze ondernemers te ondersteunen in hun inkomen en voortbestaan. En niet de dupe te laten worden van de gevolgen van het coronavirus. Ondernemers die minder of geen omzet meer hebben, kunnen uitstel krijgen om hun gemeentelijke belastingen te betalen. Dit geldt overigens ook voor inwoners die door arbeidstijdverkorting te maken hebben met een lager inkomen.”

De gemeente hoorde van ondernemers dat zij waarschijnlijk pas ná de zomer hun aanslag kunnen betalen. Daarop besloot het college hen tot 1 oktober uitstel te verlenen om de gemeentelijke belastingen te kunnen betalen. De gemeente stuurt deze ondernemers dan ook geen aanmaningen en dwangbevelen. “Op deze manier willen we hen financieel lucht geven in deze onzekere tijd,” aldus Joke Kruit.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info