Verkiezing kunst op twee rotonden in Schagen

Op twee rotonden in gemeente Schagen komt een blijvend kunstwerk. Eén in stad Schagen bij bedrijventerrein De Witte Paal en de ander tussen Warmenhuizen en Tuitjenhorn in de Harenkarspelweg. Welke kunstwerken dat zijn, weet de gemeente nog niet. Want gemeente Schagen vraagt eerst de mening van de inwoners. Zij beslissen mee over welke kunstwerken hier precies mogen komen.

De kunstwerken moeten de rotonden opfleuren, waardoor het ook herkenningspunten gaan vormen. De eerste rotonde is die bij CineMagnus, voor bedrijventerrein Witte Paal. Hier is de keuze tussen werk van Joshua Pennings of Elisabet Stienstra. De tweede rotonde is die aan de Harenkarspelweg tussen Warmenhuizen en Tuitjenhorn. Hier is de keuze tussen werk van Toscani of van Lolke de Bij. Impressies van de kunstwerken en motivatie van de kunstenaars staan op www.schagen.nl/kunstverkiezingrotonden

Stemmen op de kunstwerken
Via de website www.schagen.nl/kunstverkiezingrotonden kunnen inwoners uit dorpen en stad van gemeente Schagen stemmen op het kunstwerk dat zij het liefst terugzien. De keuze gaat tussen werk van vier kunstenaars. Inwoners mogen kiezen welk werk van de vier kunstenaars zij mooi vinden én passend bij de omgeving. De twee meest favoriete werken worden uiteindelijk geplaatst.

Tot 6 september 2020 krijgt iedereen de tijd om zijn of haar stem aan te dragen via de website. Eind september maakt de gemeente bekend welke kunstenaar het ontwerp mag uitvoeren.
Meer informatie staat op www.schagen.nl/kunstverkiezingrotonden

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info