Voorlichtingsbijeenkomsten om oplichting te voorkomen

De bijeenkomst gaat over oplichters en hun werkwijze. Oplichters komen maar al te vaak betrouwbaar over. Ze komen aan de deur of bellen op. Dan zeggen ze bijvoorbeeld dat ze van de bank zijn. En dat uw geld in gevaar is, behalve als u maar even uw pincode en pas afgeeft. Nooit doen! Deze vormen van misdaad nemen steeds meer toe. Ook heel oplettende mensen trappen er soms toch in. Er zijn tips over hoe u zich kunt wapenen tegen deze misdaad. Die hoort men tijdens de bijeenkomst.

Om inwoners alert te maken, worden in de maand juni drie voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd over oplichting. De bijeenkomsten worden georganiseerd in samenwerking met de politie en er zal een gastspreker aanwezig zijn. Daarnaast is er een medewerker van de Rabobank aanwezig om vragen te beantwoorden. De bijeenkomsten zijn bedoeld om inwoners tips te geven om oplichting te voorkomen.

Oplichters worden ook steeds slimmer. Ze verzinnen telkens weer nieuwe manieren om mensen op te lichten. Vooral online oplichting neemt toe. Een onderdeel hiervan wordt ook wel cybercriminaliteit genoemd. Tijdens de bijeenkomsten ontvangen inwoners hier uitleg over. 

De voorlichtingsbijeenkomsten sluiten aan bij de landelijke overheidscampagne ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’. Naast het organiseren van voorlichtingsbijeenkomsten zijn er ook flyers verspreid, bij onder meer huisartsen en fysiotherapiepraktijken.

De bijeenkomsten zijn gratis.  Deze vinden plaats op:

2 juni van 10.30-11.30 uur, Hornhoeve Dirkshorn
9 juni van 10.30-11.30 uur, De Zandstee ’t Zand
16 juni van 10.30-11.30 uur, Sabinahof Waarland

Aanmelden voor een van de voorlichtingsbijeenkomsten kan door een e-mail te sturen naar oov@schagen.nl. Of bel naar 0224-210400 en vraag naar afdeling OOV.