Wethouder loopt tegen de lamp en vraagt hulp inwoners

Op 27 juni liep wethouder Infrastructuur & Duurzaamheid Hans Heddes figuurlijk tegen de lamp.  Dat wil zeggen: hij heeft de overeenkomst met Klaver Infratechniek uit Nibbixwoud voor het onderhoud van de openbare ledverlichting ondertekend. Gemeente Schagen loopt vooraan op het gebied van duurzame verlichting. Het hele gemeentelijke openbare gebied heeft uitsluitend energiezuinige ledlampen, die lichtvervuiling en lichthinder terugdringen. Daarnaast is het vervangen van lichtbronnen niet meer aan de orde bij led-armaturen, waardoor deze vele jaren onderhoudsarm blijven werken.

Continuïteit en veiligheid gewaarborgd

Klaver Infratechniek heeft bij het Europees aanbestedingstraject met de beste prijs-kwaliteitverhouding ingeschreven. Klaver Infratechniek is gespecialiseerd in de aanleg en onderhoud van openbare verlichtingsnetwerken. Ze beschikt over een 24/7 storingsdienst waarmee onveilige situaties direct en accuraat opgelost worden. Frank Konijn: Wij zijn als Klaver Infratechniek een verlengstuk van de gemeente en dus ook een gezicht naar de inwoners. Wij zijn in ieder geval ontzettend blij met deze opdracht en zullen er alles aan doen ons steentje bij te dragen aan de veiligheid op de weg.”

 

Beroep op inwoners

Voor het melden van storingen en achterstallig onderhoud in de openbare ruimte maakt Schagen gebruik van  www.fixi.nl. Via deze website of de beschikbare App op de mobiele telefoon kunnen inwoners op een eenvoudige wijze hun melding invoeren. Wethouder Hans Heddes: “Schagen is een grote, uitgestrekte gemeente. Onze medewerkers zien veel, maar lang niet alles. Ik doe hierbij een beroep op alle inwoners om samen met ons de openbare ruimte leefbaar en veilig te houden. Meld verbeteringen via Fixi zodat onze teams dit voor u op kunnen lossen.”

 

Samenwerking netbeheerder Liander

Spie BV heeft in het afgelopen jaar het areaal van Schagen voor 100% omgezet in ledverlichting. Wanneer er nu storingen zijn, komt dit voort uit aanrijdingen of door storingen aan het net van Liander. Klaver Infratechniek is gemachtigd om werkzaamheden aan het Liandernet te verrichten. Dit zorgt ervoor dat sommige verstoringen eerder dan voorheen verholpen kunnen worden.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info