Wijkteam helpt inwoners ook tijdens coronacrisis

De coronacrisis treft iedereen. De wijkteams van gemeente Schagen merken regelmatig dat inwoners denken dat hulp in deze tijd niet geboden kan worden. Dat kan juist wel. De wijkteams geven hierover graag informatie.

Inwoners die ondersteuning of hulp nodig hebben, kunnen nog steeds met hun vragen bij het wijkteam terecht. Juist nu denken de consulenten van het wijkteam graag mee om een oplossing te vinden. Zij zijn op de hoogte van de mogelijkheden die er nog wel zijn. Diverse organisaties die algemene voorzieningen aanbieden hebben die mogelijkheden. De wijkteams doen ook hun uiterste best om maatwerkvoorzieningen in te zetten wanneer dit noodzakelijk is. Dat gaat door, ook nu alle consulenten thuis werken en niet op huisbezoek kunnen komen.

Zolang de maatregelen gelden tegen verspreiding van het coronavirus, kunnen niet alle maatwerkvoorzieningen worden geboden. Ook is het niet altijd mogelijk om een voorziening direct in te zetten. Dit omdat een onderzoek momenteel niet volledig mogelijk is. Toch kan er wel veel.  Mede dankzij de inzet van diverse vrijwilligersorganisaties. Op de website www.schagen.nl/coronavirus tonen de wijkteams hoe de hulp en ondersteuning er in verschillende situaties (ondersteuning bij beperkingen, jeugd en opvoeding, werk, inkomen en geldzaken) uit kan zien. Dit geldt ook voor beperkingen en problemen die juist in deze corona-periode ontstaan bij mensen.

 

Zowel het wijkteam als diverse organisaties kunnen met u meedenken en ondersteuning bieden waar mogelijk. Zo kan de hulp gericht zijn op het doen van boodschappen, het bieden van een luisterend oor of emotionele ondersteuning. Zie de lijst van organisaties voor hulp en ondersteuning op www.schagen.nl.

Men kan het wijkteam op de gebruikelijke manier benaderen via het contactformulier op www.schagen.nl/coronavirus Informatie staat daar op ‘al onze informatie over het coronavirus-het wijkteam tijdens de coronacrisis’ of telefonisch via 0224-210400.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info